|

Το σκυλάκι-σύμβολο του τσουνάμι της Ιαπωνίας

Η ιαπωνική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει ένα σκυλί που περιπλανιόταν στη θάλασσα για τρεις εβδομάδες μετά το ιαπωνικό τσουνάμι, πάνω στην επιπλέουσα οροφή ενός σπιτιού που παρασύρθηκε στη βορειοανατολική Ιαπωνία ανοικτά των ακτών της Kesennuma.

Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού αναγνώρισε το σκυλί της από ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ για τη διάσωση την προηγούμενη Παρασκευή. Την Δευτέρα επισκέφθηκε στο κέντρο φιλοξενίας και το δίχρονο σκυλί ονόματι Μπαν αμέσως, κουνώντας την ουρά του, πήδηξε πάνω της και άρχισε να γαβγίζει από χαρά.

Ο διευθυντής του καταφυγίου,Toshio Suzuki, δήλωσε ότι η στιγμή φιλοξενεί 19 σκυλιά και αρκετές γάτες που έχασαν τους ιδιοκτήτες τους μετά την καταστροφή.



*      *      *


Eντυπωσιακό και συνάμα τρομακτικό είναι το παρακάτω ερασιτεχνικό video από το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία. Το τράβηξε ένας κάτοικος της πόλης ο οποίος την ώρα που πλησίαζε το τσουνάμι είχε ανέβει σε ένα ψηλό κτίριο της περιοχής.




*      *      *


Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για την αποκατάσταση του τριπλού χτυπήματος που υπέστη η Ιαπωνία (ο μεγασεισμός των 8,9 Ρίχτερ, το φονικό τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα) θα ανέλθει σε τουλάχιστον 215 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της κυβέρνησης του Τόκυο. Και αυτό, εάν η καταστροφή δεν επιδεινωθεί, με κάποια νέα θεομηνία ή με μεγαλύτερη διαρροή ραδιενέργειας, ενώ ο φόρος αίματος αποτιμάται σε πάνω από 9.500 νεκρούς και 16.000 αγνοούμενους. Ακόμη, 250.000 άνθρωποι φιλοξενούνται σε κέντρα αστέγων και 18.000 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Posted by seliniotis on 11:41 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 σχόλια for "Το σκυλάκι-σύμβολο του τσουνάμι της Ιαπωνίας"

Leave a reply