|

Ελληνικά νησιά βγαίνουν στο σφυρί

Καναδέζικη ιστοσελίδα δημοπρατεί δώδεκα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Αναλυτικός κατάλογος υπάρχει αναρτημένος στον ιστότοπό της, εδώ ενδεικτικά αναφέρονται το Καλτσονήσι έναντι 6 εκ. ευρώ, τη Ναυσικά έναντι 6,9εκ. ευρώ και τη Μικρή Αμοργό έναντι 6,1 εκ.ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα για να κεντρίσει το ενδιαφέρον υποψήφιων πελατών επισημαίνει:
«Τα Ελληνικά νησιά είναι σχετικά προσιτά οικονομικά, κοστίζοντας τόσο λίγο, όσο 2 εκατομμύρια δολάρια- λιγότερο από ένα σαλέ για σκι στο Άσπεν ή ένα διαμέρισμα στο Upper East side (*προάστιο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μεταξύ Central Park και East River). Τα ξηρά και ζεστά καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι τέλεια για να αράξετε στο νησί σας, αργοπίνοντας ούζο, κολυμπώντας γυμνοί στη Μεσόγειο. Κάποια ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα στην Ελεύθερη Κτηματική Αγορά. Αν θέλετε τουριστικές περιποιήσεις όταν επισκέπτεστε το ιδιωτικό σας νησί, το χειμώνα είναι όλα πιο ήσυχα στην Ελλάδα, μιας και οι τουριστικές υποδομές πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Το να αγοράσει κάποιος ένα νησί στην Ελλάδα είναι κάτι σχετικά στρωτό (άμεσο, ανοιχτό). Ανεξάρτητα από την εθνικότητα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει κάτοχος περιουσίας. Οι μόνες εξαιρέσεις συμβαίνουν όταν κάποιος θέλει ν΄αγοράσει ένα νησί κοντά στα εθνικά σύνορα ή σε στρατιωτική γη. Στους μη Ευρωπαίους πολίτες δεν δίνεται άδεια ν΄αγοράσουν κοντά στα εθνικά σύνορα. Οι ξένοι αγοραστές θα πρέπει να εξασφαλίσουν έναν τοπικό δικηγόρο με γνώση της τοπικής γης και της κτηματομεσιτικής αγοράς. Όλη η διαδικασία των δικαιολογητικών -που σχετίζονται με ένα ιδιωτικό νησί- είναι στα Ελληνικά, οπότε είναι απαραίτητο να έχετε κάποιον που δουλεύει για εσάς, ώστε να μπορεί να μεταφράσει και να εξηγήσει (αποκρυπτογραφήσει) όλα τα σχετικά θέματα».


Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα αυτό και τη νομιμότητά του, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση.

Posted by seliniotis on 8:29 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 σχόλια for "Ελληνικά νησιά βγαίνουν στο σφυρί"

Leave a reply