|

Ένας Έλληνας έκανε μάγκα τον Μπιν Λάντεν


Την 1η Δεκεμβρίου του 2005 πέθανε στις ΗΠΑ ο συνταξιούχος πράκτορας της CIA, Γκαστ Αβράκοτος. Ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής «Dr. Dirty», όπως τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοί του, υπήρξε ο ιθύνων νους της ήττας των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν αλλά και το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των συνταγματαρχών με την αμερικανική μυστική υπηρεσία κατά την επταετία της χούντας.

Ο γιος του Έλληνα μετανάστη από τη Λήμνο, Gustav, ή αλλιώς Gust, Avrakotos γεννήθηκε στην πόλη Αλικίπα της πολιτείας της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ το 1938. Άφησε νωρίς το σχολείο και έκανε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει. Το 1962 εγκαταλείπει την θέση του στην IBM για να εργαστεί για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), όπου θα παραμείνει για 27 συναπτά έτη. Μετά την εκπαίδευσή του ο Αβράκοτος μετατέθηκε στην Ελλάδα όπου παρέμεινε μέχρι το 1978. Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για τη δράση του στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια, πάντως είναι βέβαιο ότι αποτελούσε βασικό συνεργάτη και συνομιλητή των δικτατόρων. Ενδεικτικό όμως της δράσης του είναι αυτό που είχε πει ο διάσημος αποστάτης της CIA, Φίλιπ Έιτζι για τον ρόλο του Αβράκοτος: «Ο Gust, πιστέψτε με, ήταν πραγματικά Dr.Dirty. Ειδικά για την Ελλάδα...»

Το 1978, σε ηλικία 40 ετών, ανακαλείται στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας στο Λάνγκλει, όπου, μετά τη Σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν, αναλαμβάνει το «αφγανικό γραφείο» και οργανώνει τους μουτζαχεντίν αντάρτες, προμηθεύοντας τους όπλα με ευφάνταστους τρόπους και προετοιμάζοντας, εν αγνοία του, φαινόμενα όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο οξύθυμος και αθυρόστομος Αβρακότος ήταν αυτός που έφερε σε πέρας την μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία της CIA, η οποία απορρόφησε το 70% του προϋπολογισμού της. Κατόρθωσε να εξοπλίσει τους μουτζαχεντίν αντάρτες στο Αφγανιστάν με πυραύλους «Stinger», που δυσχέραιναν εξαιρετικά ιδιαίτερα τη θέση των Σοβιετικών και, το 1989, έκαναν τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ να αποφασίσει την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Το 1989 συνταξιοδοτήθηκε. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και αναλυτής για τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ News Corp. Έως το 1997 οπότε επανήλθε στη CIA, επί του επίσης Ελληνοαμερικανού Τζωρτζ Τένετ, ως σύμβουλος. Το 2003 εγκατέλειψε οριστικά την Υπηρεσία και το 2005, σε ηλικία 67 ετών, τα εγκόσμια.

Η δράση του έγινε γνωστή μόλις το 2003, μέσα από το βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου George Grille «Charlie Wilson's War». Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τομ Χανκς αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου, στο οποίο στηρίχτηκε η ομώνυμη ταινία (στα ελληνικά «Παιχνίδια Εξουσίας»), την οποία σκηνοθέτησε ο Μάικλ Νίκολς, το 2007. Τον ρόλο του Γκαστ Αβράκοτος ερμήνευσε ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.





Η δράση του στην Ελλάδα
Λόγω της γνώσης του της ελληνικής γλώσσας, ο Αβράκοτος διορίστηκε στην Αθήνα, όπου έδρευε ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της υπηρεσίας στην Ευρώπη, όπου ανέλαβε το ρόλο του συνδέσμου της CIA με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ). Γνώριζε τους συνταγματάρχες και, μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, ήταν αυτός που μετέφερε το αυστηρό μήνυμα του προέδρου Τζόνσον στην χούντα για μη εκτέλεση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ίδιος ο Αβράκοτος αποκάλυψε στον δημοσιογράφο George Grille ότι μετέφερε μεν το επίσημο μήνυμα στον Γ. Παπαδόπουλο, όπως είχε διαταχθεί, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε «Αυτό είναι το επίσημο μήνυμα που σας μεταφέρω. Ανεπισήμως, σας λέω ότι η συμβουλή μου είναι να εκτελέσετε τον μπάσταρδο γιατί κάποτε θα επιστρέψει και θα τον βρείτε μπροστά σας».

Την δεκαετία του 1970 ο Αβράκοτος ανέλαβε και τη θέση του επικεφαλής του προγράμματος συνεργασίας της CIA με τα ελληνικά ΛΟΚ (μονάδες καταδρομών), για την επιχείρηση Stay Behind. Επρόκειτο για ένα σενάριο εισβολής του ελλαδικού χώρου από χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας, για το οποίο οι Αμερικανοί είχαν δημιουργήσει κρησφύγετα με πολεμοφόδια, χρυσό και τρόφιμα σε ολόκληρη τη χώρα. Ο δικτάτορας Ιωαννίδης μάλιστα όταν ήθελε να στείλει κάποιο επισκεπτόταν στο γραφείο των ΛΟΚ τον Αβράκοτος.

Όταν το 1975 η «17 Νοέμβρη» εκτέλεσε τον ανώτερο και φίλο του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Γουέλς, ο Αβράκοτος έστειλε απόρρητο τηλεγράφημα στον διοικητή της CIA, ζητώντας την άδεια να οργανώσει, ως αντίποινα, τις δολοφονίες κάποιοι αριστεριστών που θεωρούνταν ύποπτοι για την εκτέλεση του Γουέλς, διαβεβαιώνοντας πως οι συνεργάτες του στην ΚΥΠ και την ελληνική αστυνομία θα βοηθούσαν ώστε να μην εξιχνιασθούν ποτέ οι δολοφονίες. Η πρότασή του απορρίφθηκε. Το 1978 αποχώρησε από την Αθήνα, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του κατά την παραμονή του στη χώρα.


Υπεύθυνος του εξοπλισμού των μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν
Όταν οι Σοβιετικοί εισέβαλλαν στο Αφγανιστάν, ο Αβράκοτος, ο οποίος είχε ήδη γνωρίσει τον επίσης σφοδρό αντικομουνιστή δημοκρατικό Γερουσιαστή Τσάρλι Γουίλσον, βρέθηκε στο επίκεντρο της επιχείρησης εξοπλισμού των μουτζαχεντίν, κάτι που εν καιρώ είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση των σοβιετικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ο Γουίλσον ήταν αρμόδιος για τα τεράστια κονδύλια των μυστικών υπηρεσιών, κονδύλια που ο Αβράκοτος μετέτρεψε σε προηγμένα οπλικά συστήματα και στρατόπεδα γεμάτα εθελοντές από όλον τον μουσουλμανικό κόσμο. Όπως αποκαλύπτει ο George Grille στο βιβλίο του, ο Λευκός Οίκος δεν ήθελε να αυξηθεί η ανάμειξή του στο Αφγανικό, για να μην αντιδράσει δυναμικά η Μόσχα –έτσι, ο Αβράκοτος εξασφάλισε ισραηλινά και σοβιετικά (από τα αποθέματα της Αιγύπτου) όπλα για τους μουτζαχεντίν.

Μετά από συμφωνία με τον δικτάτορα του Πακιστάν, στρατηγό Ζία, επετράπη σε πράκτορες της CIA να εκπαιδεύσουν σε στρατόπεδα κοντά στα σύνορα χιλιάδες αφγανούς αντάρτες. Στη συνέχεια θέλησε να οργανώσει βάσεις σε αφγανικό έδαφος. Προέκυψε όμως το πρόβλημα εξεύρεσης τρόπου μεταφοράς των όπλων έως εκεί, κάτι που ο Αβράκοτος έλυσε ευρηματικά. Χιλιάδες μουλάρια από την Κύπρο μεταφέρθηκαν έως το Καράτσι του Πακιστάν, τα οποία, φορτωμένα με υπερσύγχρονα όπλα, οδηγήθηκαν μέσα στο Αφγανιστάν και παραδόθηκαν σε πολέμαρχους, όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Έτσι έφτασαν στα χέρια των ανταρτών και οι πύραυλοι Stinger οι οποίοι επέφεραν βαριές απώλειες στις σοβιετικές δυνάμεις, που ήδη βαρυγκωμούσαν από το κόστος του πολέμου που ξεπερνούσε τα 3 δισ. δολάρια το χρόνο. Το 1989 ο Γκορμπατσόφ αποφάσισε την απόσυρση των δυνάμεων της Ε.Σ.Σ.Δ. από το Αφγανιστάν.

Από: tvxs.gr





*      *      *



Συνάντηση στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ είχαν ο επικεφαλής της CIA Λέον Πανέτα και ο στρατηγός Αχμέτ Σούτζα Πασά, επικεφαλής των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών στα μέσα του Απρίλη. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα «παραγωγική» από εκπροσώπους της CIA. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Οι αμερικανικές δυνάμεις οδηγήθηκαν στο τριώροφο οχυρωμένο κτίριο που διέμενε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έπειτα από την παρακολούθηση επί 4 χρόνια ενός από τους πιο έμπιστους αγγελιαφόρους του.




Αμερικανός αξιωματούχος, που όμως ζήτησε να μείνει ανώνυμος, τόνισε μιλώντας στο Γραφείο του Γαλλικού πρακτορείου στην Ουάσινγκτον ότι, «ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι του», ενώ βεβαίωσε ότι «τη συγκεκριμένη επιχείρηση ανέλαβαν οι Navy Seals». Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος των ΗΠΑ ο οποίος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι τα τεστ DNA που πραγματοποιήθηκαν, επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι πρόκειται για το πτώμα του Μπιν Λάντεν.




«Ο Λέον Πανέτα, ο επικεφαλής της CIA, είχε την ευθύνη αυτής της επιχείρησης», βεβαίωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Λίγο καιρό αφού ανέλαβα την προεδρία, έδωσα εντολή στον διευθυντή της CIA Λέον Πανέτα να αναγάγει τη δολοφονία ή τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν σε πρώτη προτεραιότητα της μάχης μας εναντίον της αλ Κάιντα», επεσήμανε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη βοήθεια του Πακιστάν: «Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η συνεργασία μας με το Πακιστάν στον τομέα της αντιτρομοκρατίας μάς βοήθησε να φτάσουμε στον Μπιν Λάντεν και στο συγκρότημα όπου κρυβόταν».



Είναι «σχεδόν σίγουρο» ότι οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν για τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, προειδοποίησε ο διευθυντής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Λίον Πανέτα. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


*      *      *


Η ατομική βόμβα βρίσκεται σε ασφαλές μέρος στην Ευρώπη «έτοιμη να εκραγεί αν ο Μπιν Λάντεν σκοτωθεί». Η αποκάλυψη προέρχεται από τον Abu Al-Libi, έναν από τους «στρατηγούς» του τρομοκρατικού δικτύου και είναι μέρος των «Guantanamo files».

Τα πυρηνικά είναι ο μεγάλος κίνδυνος για την γηραιά ήπειρο. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, πράγματι, από την αποκάλυψη μέσω Wikileaks ενός εκ των «στρατηγών» της Αλ Κάιντα, τον Λίβυο Αμπού Αλ Λίμπι, που είχε πει πριν μερικά χρόνια ανακρινόμενος στο Γκουαντανάμο πως το καθοδηγούμενο από τον Μπίν Λάντεν τρομοκρατικό δίκτυο, είχε κρύψει μια ατομική βόμβα στην Ευρώπη και θα την ανατίναζε σε περίπτωση που ο αρχηγός τους θα συλλαμβανόταν ή θα έπεφτε νεκρός.

Ο Αλ Λίμπι που έγινε αρχηγός των επιχειρήσεων μετά τη σύλληψη του Χαλίντ Σείχ Μοχάμεντ, θεωρείται από τις ΗΠΑ μια αξιόπιστη πηγή. Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνονται επίσης από τα λεγόμενα του Σαρίφ Αλ Μάσρι, έναν Αιγύπτιο που είχε συλληφθεί το 2004. Ο τελευταίος επαναλάμβανε πράγματι, πως τη βόμβα διαχειρίζονται «Ευρωπαίοι Αραβικής ή Ασιατικής καταγωγής». Τα αρχεία δείχνουν πως οι ΗΠΑ με κάθε τρόπο, όλα τα χρόνια, ξόδεψαν πολύ χρόνο στην έρευνα και την επαλήθευση των σχεδίων επίθεσης με πυρηνικά ή με χημικο-βιολογικά όπλα.

Από: tsantiri.gr


*      *      *



Όταν εντοπίστηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, δεν ήταν σε καμιά σπηλιά σε κανένα αγριότοπο του Αφγανιστάν, αλλά σε ένα φαινομενικά άνετο αρχοντικό μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη στρατιωτική ακαδημία του Πακιστάν, που είναι γνωστή ως το Sandhurst (η στρατιωτική ακαδημία του βρετανικού στρατού) του Πακιστάν. Μια περιοχή που βρίσκεται υπό την συνεχή παρακολούθηση της NSA

"Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται, αλλά απόψε η Αμερική έχει στείλει ένα αλάνθαστο μήνυμα: Δεν έχει σημασία πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Μπους. Το 2006, ο Μπους παραδέχθηκε ότι η σύλληψη του Οσάμα δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα.






Τον Φεβρουάριο του 2004, το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράν υποστήριξε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε συλληφθεί στην παραμεθόρια περιοχή του Πακιστάν με το Αφγανιστάν" εδώ και πολύ καιρό." Το Πεντάγωνο και Πακιστανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν την είδηση. "Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει συλληφθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο Μπους προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει για ελιγμούς προπαγάνδα στις προεδρικές εκλογές," έλεγε το ρεπορτάζ. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Το 2002, ο Πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε ότι ο Μπιν Λάντεν είχε νεφρική νόσο, και ότι είχε ζητήσει ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης, όταν ζούσε στο Αφγανιστάν. Την ίδια χρονιά, ανώτατος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής του FBI, ο Dale Watson, είπε, "εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι πιθανόν να μην μαζί μας πια".

Ένας ηγέτης των Ταλιμπάν δήλωσε στο Pakistan Observerστις 21 Δεκεμβρίου 2002, ότι ο Μπιν Λάντεν έπασχε από μια σοβαρή επιπλοκή των πνευμόνων και πέθανε στα μέσα Δεκεμβρίου, στην περιοχή των βουνών της Tora Bora. Η πηγή υποστήριξε ότι ο Μπιν Λάντεν θάφτηκε τιμητικά στην τελευταία κατοικία του και ο τάφος του έγινε σύμφωνα με την Wahabi πίστη του, σύμφωνα με το Fox News.

Στον Alex Jones αναφέρθηκε ζωντανά στο ραδιόφωνο το 2002, από υψηλού επιπέδου μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε πεθάνει από νεφρική ανεπάρκεια στις αρχές του 2002. «Την είδηση την έχω από υψηλού επιπέδου πηγές, μέσα από την κυβέρνηση του Μπους, ότι ..ο Μπιν Λάντεν πέθανε από φυσικά αίτια και ότι η οικογένειά του έχει δώσει το σώμα του στην CIA, ότι θα το χρησιμοποιήσουν πριν από τις εκλογές, ότι αυτός βρίσκεται κατεψυγμένος τώρα. Θα ισχυριστούν ότι τον σκότωσαν λίγο πριν από τις εκλογές", δήλωνε τότε ο Άλεξ.

"Ο Jones επίστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η πληροφορία θα μπορούσε να είναι παραπληροφόρηση, αλλά ισχυρίστηκε ότι η βάση του στο Ώστιν του Τέξας ήταν πολύ κοντά στην κυβέρνηση Μπους και παρόμοιες πληροφορίες που έλαβε κατά το παρελθόν αποδείχτηκαν αξιόπιστες", έγραψε ο Paul Joseph Watson τον Αύγουστο του 2002.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2004, το CNN ανέφερε ότι πρόσωπα μέσα από τους Δημοκρατικούς είχαν πει ότι ο Τζορτζ Μπους επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τον σώμα του Μπιν Λάντεν ως άσσο από το μανίκι, εάν πίστευε ότι κινδύνευε να χάσει την εκλογή του 2004. Αυτό επιβεβαίωσε τα στοιχεία που είχαν δοθεί στον Jones από το μέλη του CFRκαι άλλους.

Το 2003, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Madeleine Albright δήλωσε στον αναλυτή του Fox News Channel,Morton Kondracke, ότι είχε την υποψία ότι ο Μπους γνώριζε τα ίχνη του Οσάμα μπιν Λάντεν και περίμενε για την καλύτερη στιγμή βάση πολιτικής σκοπιμότητας για να ανακοινώσει τη σύλληψή του.





Η Μπεναζίρ Μπούτο, που σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στο τέλος του 2007, δήλωσε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε σκοτωθεί από τον Ahmed Omar Saeed Sheikh, ένα άνδρα που καταδικάστηκε για την απαγωγή και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ.




Από: triklopodia.com



*      *      *


Από την “μισητή Αλ Κάιντα” στην “δημοκρατική μουσουλμανική αδελφότητα”. Οι φονιάδες των λαών καθαγιάζουν τους ισλαμοφασίστες για να τους ξαναχρησιμοποιήσουν. Το ερώτημα που πλανάται σχετικά με την πρόσφατη “δολοφονία” του Μπιν Λάντεν είναι το “Γιατί τώρα…”

Η απάντηση είναι απλή: Δεν δολοφονήθηκε ο “μπαμπούλας” Μπιν Λάντεν. Σήμερα, οι ΗΠΑ ξεφορτώθηκαν την Αλ Κάιντα, ένα δικό τους δημιούργημα που το χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν. Πλέον, με τον ηγέτη της δολοφονημένο, η Αλ Κάιντα δεν αποτελεί κίνδυνο και στις συνειδήσεις των Αμερικανών οι ισλαμιστές παύουν να αποτελούν κίνδυνο για την “πολιτισμένη Δύση”.




Γιατί τώρα; Γιατί οι πορτοκαλί επαναστάσεις στην γειτονιά μας που γίνονται από αλλαλάζοντες ταλιμπάν που κυματίζουν την ημισέληνο και βιάζουν μαζικά γυναίκες δημοσιογράφους, είναι πλέον “αγώνας για δημοκρατία”. Η φρικτή και σατανική “Αλ Κάιντα” γίνεται “Μουσουλμανική Αδελφότητα” που μάχεται ενάντια στους δικτάτορες τύπου Καντάφι.

Τι και αν οι ηγέτες των χωρών καταγγέλουν εμφανή την υπόθαλψη των εξεγέρσεων από την Αλ Κάιντα. Από σήμερα, η Αλ Κάιντα παύει να υπάρχει. Οι ισλαμιστές δεν είναι πλέον κακοί. Η Αμερική πρέπει να βοηθήσει τους “ευσεβείς ανθρώπους” για να ρίξει τους κακούς δικτάτορες.

Μόνο τυφλοί δεν μπορούν να διακρίνουν την πραγματικότητα, μία εφιαλτική μεθόδευση που επαναλαμβάνεται. Ποιός θα ξεχάσει τις ορδές Ταλιμπάν που έσφαζαν Σέρβους στη Βοσνία; Τότε όμως οι Σέρβοι ήταν οι κακοί. Πόσο γρήγορα ξεχάστηκαν οι αποκαλύψεις για την ενεργοποίηση μουτζαχεντίν στο Κοσσυφοπέδιο που κομμάτιαζαν γυναικόπεδα; Τότε ήταν “Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσόβου”. Η Αλ Κάιντα βέβαια υπήρχε, έστελνε αβέρτα τα γενοκτόνα κτήνη της, αλλά τότε όλοι έβλεπαν τους “κακούς Σέρβους”. Μετέπειτα μάθαμε για τους Μουτζαχεντίν, για το εμπόριο οργάνων, όταν πλέον όλοι είχαν κάνει την δουλειά τους.

Μα και η ίδια η Αλ Κάιντα ιδρύθηκε, εκπαιδεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον της ΕΣΣΔ.

Στο μεσοδιάστημα, έστελνε τις ορδές της στα Βαλκάνια, την Αφρική, την Τσετσενία και αλλού, προβαίνοντας σε γενοκτονίες -τι σύμπτωση, πάντα σε αντιαμερικανικά καθεστώτα-, ενώ στο μεσοδιάστημα έκανε και τρία χτυπήματα κατά “Αμερικανικών στόχων”.

Όταν λοιπόν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν και έκοψαν την καλλιέργεια της οπιούχου παπαρούνας που αποτελούσε την πρώτη ύλη του 95% της ηρωίνης παγκοσμίως, ξάφνου οι Αμερικανοί ξαναανακάλυψαν την Αλ Κάιντα.

Ποιός δεν θυμάται το πλάνο με τον μουλά να δέρνει την κοπέλα που “ξεσήκωνε τις ανθρωπιστικές αντιδράσεις”. Σήμερα που στο “απελευθερωμένο Αφγανιστάν” βρέχει οξύ σε γυναίκες και παιδάκια, δολοφονούνται κορίτσια για πλάκα από τον “εθνικοαπελευθερωτικό όχλο”, δεν μιλάει κανείς. Γιατί; Μα γιατί η παραγωγή του άνθους ξεκίνησε και πάλι μετά την “απελευθέρωση” και τα τρις του εμπορίου θανάτου ξαναγεμίζουν τα ταμεία κυβερνήσεων, κομμάτων και πολιτικών. Ποιός νοιάζεται για τις Αφγανοπούλες;

Κάτσε τώρα Καντάφι να μιλάς για Αλ Κάιντα. Η πολιτισμένη Δύση, θα κάνει τις απελευθερωμένες και περήφανες γυναίκες στη Λιβύη, κουκουλοφόρα αντικείμενα, για να πάρουν μία γεύση καπιταλιστικής ελευθερίας.

Από: newzblock.info



*      *      *


Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους να μειώσουν το έλλειμμά τους στο 2,5% από το σημερινό 10,9% και τα έξοδα τους σε Αφγανιστάν, Ιράκ και ΝΑΤΟ είναι φρένο στην δημοσιονομική εξυγίανση.

Μετά την παράδοση του συντονισμού του εγχειρήματος στη Λιβύη, την προγραμματισμένη σταδιακή αποχώρηση από το Ιράκ, ο μοναδικός σκόπελος ήταν το Αφγανιστάν και ο πόλεμος εναντίον της Αλ Κάιντα. Προφανώς, ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι το κλειδί που ανοίγει την πύλη εξόδου κι από την πολυδάπανη και μακροχρόνια επέμβαση στο Αφγανιστάν.

Posted by seliniotis on 10:15 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 σχόλια for "Ένας Έλληνας έκανε μάγκα τον Μπιν Λάντεν"

Leave a reply