|

35εκατ ευρώ για έργα στα Χανιά αλλά ούτε δεκάρα σε Σέλινο και Σφακιά

Έργα προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2011 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενώ παράλληλα διεκδικούνται και οι εντάξεις στο ΕΣΠΑ διαφόρων έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τον πίνακα των έργων για τα οποία προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο νέα νηπιαγωγεία, στον Ταυρωνίτη και τον Βάμο, το κτήριο του 8ου Γυμνάσιου Χανίων, τη βελτίωση του δρόμου Φουρνές-Λάκκοι-Ομαλός, την αποκατάσταση του παλαιού υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αγυιά, για τη δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της λίμνης της Αγυιάς και τον ποδηλατόδρομο από την λίμνη μέχρι τον Πλατανιά.

Στα σχέδια της περιφερειακής ενότητας Χανίων περιλαμβάνεται παράλληλα η ανέγερση πενταόροφου κτιρίου στην οδό Γκερόλα των Χανίων, προκειμένου να συστεγαστούν και οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευση, ενώ σχεδιάζεται και η ανακαίνιση του κτηρίου της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων στην παλιά πόλη των Χανίων.

Οσον αφορά στη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, ο κ. Βουλγαράκης είπε πως θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης συνολικά για το νησί, τα οποία θα κατανεμηθούν αναλογικά στις Περιφερειακές Ενότητες.

Εκτός από τα έργα, για τα οποία σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, η Περιφερειακή Ενότητα, σε συνεργασία με τους Δήμους, διεκδικεί, επίσης, την κατασκευή του περιαστικού δρόμου Χανίων, την οδική παράκαμψη Τοπολίων και Έλους και τη γέφυρα Αγυιά-Πατελάρι.

Από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*      *      *



Παράλληλα, ο δήμος Καντάνου-Σελίνου προσπαθεί να δρομολογήσει μια σειρά από έργα που είχαν προταθεί από τους 'Καποδιστριακούς' Δήμους του Σελίνου, πριν τη συνένωσή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος 'Πράσινη Ανάπτυξη'. Μεταξύ αυτών η οδοποιία εντός του αναδασμού Κουντούρας, η ανακατασκευή του παλιού δρόμου που είχε διανοιχτεί από το 2000 για το Μουστάκο, το μονοπάτι Γρε Λέσκα, Κουστογέρακο, Λιβαδάς, το ιστορικό φαράγγι της Καντάνου κ.ά. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Posted by seliniotis on 8:36 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 σχόλια for "35εκατ ευρώ για έργα στα Χανιά αλλά ούτε δεκάρα σε Σέλινο και Σφακιά"

Leave a reply