|

Δείτε εδώ το νέο ZeitGeist 3 με ελληνικούς υπότιτλους

Το Zeitgeist:Moving Forward (Προχωρώντας Μπροστά), του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ έργο το οποίο θα παρουσιάσει μια πρόταση για την απαιτούμενη μετάβαση και αλλαγή σε ένα διαφορετικό από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα το οποίο διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας. Αυτό το ντοκιμαντέρ θα διαπεράσει όλα τα θέματα πολιτιστικού σχετικισμού και την παραδοσιακή ιδεολογία για να προχωρήσουμε μέχρι το πυρήνα, τα εμπειρικό πεδίο στο οποίο αποδίδονται οι ιδιότητες της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο βιώσιμο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται "οικονομίας βασισμένη σε πόρους ".

Αυτή η ταινία θα παρουσιάσει συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, νευροβιολογία, την οικονομία, την ενέργεια, τεχνολογία, κοινωνικές επιστήμες και άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνική λειτουργία και τον πολιτισμό. Τα τρία κεντρικά θέματα του έργου είναι ανθρώπινη συμπεριφορά, Νομισματικά Οικονομικά, και Εφαρμοσμένες Επιστήμες. Βάλτε τα όλα μαζί και το έργο δημιουργεί ένα μοντέλο κατανόησης της τρέχουσας κοινωνικής συμπεριφοράς και γιατί είναι ζωτικής σημασίας να κινηθούμε έξω από αυτό - σε συνδυασμό με μια νέα, ριζοσπαστική, αλλά και την πρακτική κοινωνικής προσέγγισης που βασίζεται σε προηγμένες αντιλήψεις που θα λύσει τα σημερινά κοινωνικά δεινά που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα .
Από:thezeitgeistmovement.gr

Η κοσμοθεωρία του «zeitgeist» έχει οπαδούς (ανάμεσά τους και παράφρονες) και πολέμιους. Και εκατομμύρια χρήστες - θεατές σε όλον τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ, προσεγμένο οπτικά με χρήση ψηφιακών εικόνων, ανοίγει διάλογο με το κοινό.

Ο συνωστισμός, πάντως, (με όλες τις ηλικιακές ομάδες να εκπροσωπούνται, από έφηβους και φοιτητές μέχρι προχωρημένους ενήλικες) δήλωνε έναν κόσμο σε ανησυχία. Σε αναζήτηση απαντήσεων μέσα από ένα αναθεωρημένο ή νέο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο, μέσα από θεωρίες που έχουν να προτείνουν καινοτόμες λύσεις και ελπιδοφόρες προοπτικές. Έναν κόσμο που συμμερίζεται την άποψη πως «βιώνουμε μια θεμελιώδη αλλαγή της ζωής όπως τη γνωρίζαμε κατά τον περασμένο αιώνα, πως βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής στην ιστορία».

Στην αναταραχή της εποχής οποιοσδήποτε κομίζει λύσεις και οτιδήποτε εμφανίζεται ως λύση έχει απήχηση. Πόσο μάλλον όταν η περιγραφή του φαινομένου παρουσιάζει ερμηνευτικά κλειδιά για το άγχος και τη φτώχεια. Όταν διαχωρίζει ευφυώς το «να είσαι φτωχός» από το «να νιώθεις φτωχός», χωρίς να υποτιμά καθόλου τη δεύτερη κατηγορία, όταν αναπαράγει τη φράση του Γκάντι «η πιο θανατηφόρα μορφή βίας είναι η φτώχεια». Δύσκολα θα διαφωνούσε κανείς. Όπως και με τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι σε χώρες με μικρότερα, συγκριτικά, ποσοστά κοινωνικής ανισότητας όλα είναι πιο περιορισμένα: από τον αριθμό των ανθρωποκτονιών μέχρι την εκδήλωση ασθενειών. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Για όσους βαριούνται να κάτσουν δυόμισι ώρες που κρατάει το ντοκυμαντέρ, προτείνουμε να ξεκινήσουν να το βλέπουν από το 1:30:36. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν αυτόματα οι υπότιτλοι απλώς πατήστε το κουμπι "cc" κάτω δεξιά της οθόνης του βίντεο.

Posted by seliniotis on 12:11 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 σχόλια for "Δείτε εδώ το νέο ZeitGeist 3 με ελληνικούς υπότιτλους"

Leave a reply