|

Έσπασαν την απεργία των ναυτεργατών

Τρία πλοία με ευπαθή προϊόντα και επιβάτες κατέπλευσαν το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά από την Κρήτη, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Τα τρία πλοία -Κρήτη 1, Φαιστός Παλλάς και Λατώ- μετέφεραν 300 φορτηγά δίνοντας ανάσα στους παραγωγούς κηπευτικών της Κρήτης. Οι ναυτεργάτες ανέφεραν πως δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο δρομολόγιο με τα πλοία αυτά μέχρι τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ.
«Είναι μια θετική εξέλιξη προς το παρόν, γιατί αν συνεχισθεί η απεργία καταλαβαίνεται ότι το πρόβλημα θα μεγαλώσει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης που βρέθηκε στο λιμάνι της Σούδας.

Ο εκπρόσωπος των παραγωγών Αντώνης Μπιτσάκης ανέφερε ότι «εισακούσθηκαν οι φωνές μας για να φύγουν απόψε τα καράβια και τουλάχιστον τα προϊόντα που είχαν κοπεί την Τρίτη και την Τέταρτη. Γνωρίζεται ότι πίσω υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα».

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα αποφασίσει για την στάση της μετά την Τρίτη, καθώς μέχρι τότε έχει αποφασισθεί η συνέχιση της απεργίας.

Η ΠΝΟ διεμήνυσε το Σάββατο ότι η απόφαση για συνέχιση της απεργίας το επόμενο 48ωρο ισχύει στο ακέραιο, με αφορμή σχετικό έγγραφο που της απεστάλη από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, το οποίο αναφέρει ότι «η απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα», ωστόσο κάνει λόγο για «διάθεση του αναγκαίου προσωπικού των πλοίων προς μεταφορά προσώπων και αγαθών για αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

Επίσης, η ΠΝΟ διέψευσε πληροφορίες ότι εδόθησαν προσωπικά από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά διαβεβαιώσεις σε πρόσωπα του χώρου διακίνησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με τις οποίες, εφόσον η απεργία της ΠΝΟ που ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου διαρκούσε περισσότερες από τρεις μέρες, θα επιτρέπονταν η δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά προϊόντων.

Από: 24wro.blogspot.com

Posted by seliniotis on 7:19 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 σχόλια for "Έσπασαν την απεργία των ναυτεργατών"

Leave a reply