Τα λιοζούμια της ελιάς κρύβουν ένα θησαυρό

Τουλάχιστον 4,6 δισ. ευρώ ετησίως θα μπορούσε να εξασφαλίζει η χώρα μας από τη διαχείριση των τοξικών φαινολών που κρύβονται στα απόβλητα των ελαιοτριβείων. Τη μετατροπή των αποβλήτων σε «χρυσάφι» επιχείρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Ηλία Καστανά.

Αυτός ο τρόπος επιδιώκει να σταματήσει οριστικά την τοξική ρύπανση που προκαλείται στις λίμνες, στα ποτάμια, στη θάλασσα και στον υδροφόρο ορίζοντα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα πλούσιο εισόδημα για τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας.

Πράσινη επιχείρηση
Σε ένα ελαιοτριβείο του νομού Ηρακλείου της Κρήτης, στο χωριό Αλάγνι, οι επιστήμονες εγκατέστησαν μια μονάδα, η οποία διαθέτει ειδικά φίλτρα που συγκρατούν τις φαινόλες, καθαρίζοντας στο τέλος τα απόβλητα του καρπού της ελιάς.

«Τα λιοζούμια, όπως αλλιώς λέγονται τα απόβλητα του καρπού της ελιάς, εμπεριέχουν πολύ υψηλό οργανικό φορτίο και τοξικές φαινόλες που είναι απαραίτητες στη φαρμακοβιομηχανία, όπως επίσης στη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών. Αυτές οι ουσίες έχουν αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση».

Η ετήσια παραγωγή του «χρυσού» προϊόντος από τον κατσίγαρο θα πωλείται στη βιομηχανία με τεράστια οικονομικά οφέλη. Η τιμή στην αγορά, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Ηλ. Καστανά, εκτιμάται στα 2.000 ευρώ το κιλό.

Φυσικά, οι απεριόριστες δυνατότητες δεν τελειώνουν εδώ. Το 80% του κατσίγαρου που δεν καθαρίζεται από το φίλτρο αποστέλλεται σε μια δεξαμενή στο έδαφος και γίνεται εδαφοβελτιωτικό. Παράλληλα, τα στερεά απόβλητα του κατσίγαρου χουμοποιούνται (δηλαδή συγχωνεύονται με άλλα οργανικά και βιοαποικοδομήσιμα απόβλητα), δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο βιολογικό λίπασμα εξαιρετικής ποιότητας. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

3:16 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Η δημοσκόπηση για την επιλογή κτιρίου για τους 300 μετανάστες

Εξαιρετικά ευχάριστες εξελίξεις υπήρξαν στο θέμα των μεταναστών που έκαναν απεργία πείνας στη Νομική, αφού στις 3 και μισή τη νύχτα βγήκαν από το κτίριο και πήγαν σε ένα ωραιότατο νεοκλασικό για να πεθάνουν εκεί.

Το κτίριο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες θα φυλάσσεται από την Αστυνομία, ώστε να μη δεχθούν οι μετανάστες επίθεση από ακροδεξιούς που μπορεί να τους σκοτώσουν πριν πεθάνουν φυσιολογικά από την απεργία πείνας.

Η επιλογή του κτιρίου έγινε μετά από δημοσκόπηση της Κάπα Research, όπου το 15% των ερωτηθέντων απάντησε πως οι μετανάστες πρέπει να μεταφερθούν στον Καιάδα, το 20% στο βυθό της θάλασσας, ενώ το 65% απάντησε «να τους πάρετε στο σπίτι σας».

Ο ιδιοκτήτης της Κάπα Research, κ. Ρουτζούνης, ικανοποίησε το αίτημα της πλειοψηφίας και τους πήρε στο σπίτι του – ο κ. Ρουτζούνης είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι μετανάστες.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των μεταναστών με τη φράση «να τους πάρετε στα σπίτια σας». Λες και η Ελλάδα –στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες- δεν είναι το σπίτι όλων μας. Ελλάδα είναι μόνο το σπίτι τους και τους αρκεί οι μετανάστες -και όλοι οι υπόλοιποι- να βρίσκονται έξω από αυτό.
Από:Πιτσιρίκο

2:48 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Οι επιστολές φωτιά δύο επίτιμων ναυάρχων με αφορμή τα εξοπλιστικά προγράμματα

Επίτιμος Α/ΓΕΝ Α.Αντωνιάδης: «Ο πόλεμος τελείωσε.. Και είμαστε οι ηττημένοι.»

Φρεγάτες η Κορβέτες φαίνεται να είναι ο νέος προβληματισμός του Υπουργείου Άμυνας και του Πολ.Ναυτικού. Προσωπικά και με τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες, θεωρώ ρητορικό το δίλημμα, χωρίς ιδιαίτερη ουσιαστική σημασία. Είναι γνωστό ότι γενικώς τα οπλικά συστήματα πρωτίστως χρησιμοποιούνται για την αποτροπή και συνεπακόλουθα εφόσον γίνει αναπόφευκτος, για την διεξαγωγή του πολέμου. Ο δε πόλεμος μεταξύ των πολλών δεινών, έχει ως κυρίαρχη επίπτωση την οικονομική εξαθλίωση και χρεοκοπία του ηττημένου, το οποίο είναι και το τελικό ζητούμενο, προκειμένου να υποκύψει στις απαιτήσεις του νικητή.

Στην Ελλάδα έχω την εντύπωση ότι από όλους όσους σήμερα αναλίσκονται σε στρατηγικές αναλύσεις (είτε τα ΜΜΕ, είτε η Βουλή, είτε τα καφενεία ) ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος, με την προοπτική του οποίου έχουν γαλουχηθεί πολλές γενεές νεοελλήνων, έχει τελειώσει και ότι είμαστε οι αναμφισβήτητα οι ηττημένοι.

Το ότι ακόμα δεν έχουμε παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα οφείλεται σε ευνοϊκή για εμάς, επί του παρόντος, διεθνή πολιτικό-οικονομική συγκυρία των εμπλεκομένων ισχυρών οικονομικά Χωρών και Οργανισμών, του ΔΝΤ και της ΕΕ καθώς και των όποιων προθέσεων τους για την στήριξη η μη του ευρώ στην "μάχη" του έναντι του δολαρίου.

Εάν δεν αντιληφθούμε έγκαιρα ότι το ουσιαστικό αμυντικό μας οπλοστάσιο δεν είναι οι ναύσταθμοι, τα αεροδρόμια και τα στρατόπεδα,αλλά οι δείκτες της οικονομικής μας ευμάρειας και ανάπτυξης και όσο η Ελλάδα παραμείνει καθηλωμένη σε πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αντιλήψεις τριτοκοσμικών χωρών, τότε φοβάμαι ότι επίκειται να χαθεί και ο Ελληνοαλβανικός και ο Ελληνοβουλγαρικός και γιατί όχι και ο Ελληνοσκοπιανός πόλεμος.

Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας στον 21 αιώνα και να αντιληφθούμε ότι η διεθνής υπόσταση και το ειδικό βάρος μιας χώρας δεν καθορίζεται με νικηφόρες ναυμαχίες και στρατιωτικές επελάσεις, αλλά παίζεται στα διεθνή χρηματιστήρια.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουμε γυρίσει την πλάτη στις Ελληνιστικές μας καταβολές και παιδεία ,χάριν του Ελληνοχριστιανικού μορφώματος. Εάν όμως επιχειρούσαμε μια αναψηλάφηση στους Έλληνες κλασσικούς θα διαπιστώναμε ότι ο Σοφοκλής προφητικά συμβούλευε ότι "με τους διπλανούς μας πρέπει να έχουμε ειρήνη ,....πόλεμο πρέπει να έχουμε με τα λάθη μας". Ας τον ακούσουμε ,έστω και κατόπιν εορτής ,γιατί και διαχρονικά ατελείωτα είναι τα λάθη μας και επιτακτική ανάγκη από ειρηνική συνύπαρξη έχουμε.

Τούτων όλων δοθέντων, παραμένει βέβαια ο προβληματισμός Φρεγάτες η Κορβέτες; Ως πρώην Αρχηγός του Πολ.Ναυτικού και έχοντας υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής της ανάγκης ανανέωσης του γερασμένου Στόλου μας με καινούργιες μονάδες, θεωρώ ότι μοναδικό κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι η πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση και αυτή η οποία θα μας εξασφαλίσει τα ισχυρότερα διεθνή πολιτικά και φυσικά οικονομικά ερείσματα στον αγώνα μας για οικονομική ανάκαμψη και συνεπακόλουθη εθνική επιβίωση.

Αντεγκλήσεις σχετικά με το μέγεθος ή τις τεχνικές προδιαγραφές του σκάφους και τις δυνατότητες των οπλικών συστημάτων, αποτελούν κατά την γνώμη μου ,ενδεχομένως καλοπροαίρετες, ανερμάτιστες όμως απόψεις περιθωριοποιημένων αντιλήψεων, μοναδικός στόχος των οποίων, έστω και ακούσιος, καταλήγει να είναι η συσσώρευση μαύρου χρήματος στα ταμεία των μεσαζόντων και φυσικά των πολιτικών κομμάτων.

Ο πόλεμος τελείωσε, ας μαζέψουμε τα όποια συντρίμμια μας.

Από:onalert.gr



Ανοιχτή επιστολή με την οποία απαντά στις θέσεις του επίτιμου Α/ΓΕΝ αντιναυάρχου ε.α. Αντώνη Αντωνιάδη, περί “οριστικής ελλληνικής ήττας στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση των τελευταίων χρόνων” συνέταξε ο αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν., επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Θεωρώ αυτονόητο το δικαίωμα και την υποχρέωση ελεύθερης εκφράσεως των απόψεων κάθε πολίτου μίας ευνομούμενης Δημοκρατιας. Όταν όμως ο εκφραζόμενος δημοσίως πολίτης φέρει τιμητικό τίτλο τον οποίο η πολιτεία του έχει απονείμει λόγω της υψηλής θέσεως την οποίαν κατείχε, θα πρέπει να συναισθάνεται την ευθύνη του γεγονότος ότι οι απόψεις του επηρεάζουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος ε.α. Α. Αντωνιάδης Π.Ν., δανείσθηκε τον τίτλο προσφάτου άρθρου μου (ΦΡΕΓΑΤΕΣ Ή ΚΟΡΒΕΤΕΣ), για να διατυπώσει δικές του απόψεις με τις οποίες απαξιώνει τις προτάσεις ανανεώσεως του Στόλου με σύγχρονες Φρεγάτες. Συγκεκριμένα θεωρεί ότι η ενασχόληση με το μέγεθος ή τις τεχνικές προδιαγραφές των σκαφών και των οπλικών τους συστημάτων προέρχονται από ανθρώπους με ανερμάτιστες και περιθωριοποιημένες αντιλήψεις. Για τον Κύριο Αντωνιάδη ο πόλεμος με την Τουρκία ήδη έχει τελειώσει με εθνική ήττα και ότι στο εξής μοναδικό κριτήριο προσκτήσεως νέων σκαφών θα πρέπει να αποτελεί η πλέον φθηνή λύση, διότι το μέλλον της χώρας δεν ευρίσκεται στις Ε.Δ. αλλά στα διεθνή χρηματιστήρια.

Εάν οι απόψεις του Κου Αντωνιάδη είναι διαχρονικές και όχι όψιμες, τότε το πρώτο συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι σε ολόκληρη την σταδιοδρομία του υπηρέτησε θεσμούς και ιδέες στων οποίων την αναγκαιότητα ουδέποτε πίστεψε ακόμη και από την θέση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, δίχως βεβαίως να το δηλώσει τότε ευθαρσώς και να παραιτηθεί. Το απαξιωτικό μήνυμα που εκπέμπει ένας τέως Α/ΓΕΝ προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των Ε.Δ. εν γένει, ως προς την εθνική αποστολή τους, είναι ασυγκρίτως πιο πικρό από τις δηλώσεις του Παγκάλου για την «αντιπαραγωγική» εργασία τους.

Προς ενίσχυση των επιχειρημάτων του, ο Κος Αντωνιάδης θα έπρεπε να υποδείξει τα κράτη, σε ολόκληρο τον πλανήτη (ακόμη και τα μη απειλούμενα), τα οποία έχουν εναποθέσει το μέλλον τους στα διεθνή χρηματιστήρια, έχοντας εγκαταλείψει τις Ε.Δ. τους. Αντ’ αυτού αναφέρεται ατυχώς σε αποσπασματική φράση του Σοφοκλή (η κλασσική Αθήνα αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής ισχύος για κάθε σύγχρονο μεγάλο και φιλόδοξο κράτος), παραλείποντας ολόκληρο το έργο του Θουκυδίδου.

Ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν «αμετροεπείς», «πολεμοχαρείς» στρατιωτικοί και «φιλειρηνικοί» πολιτικοί. Αντιθέτως οι στρατιωτικοί έχοντας την τεχνική επίγνωση των καταστρεπτικών αποτελεσμάτων του πολέμου και γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση πολεμικής αναμετρήσεως θα ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί με τα παιδιά του ελληνικού λαού, αναλύουν ψύχραιμα, την αποστολή που τους θέτει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, σε σχέση με την απειλή και το γεωγραφικό περιβάλλον, προκειμένου να προτείνουν τα απαιτούμενα μέσα.

Μέχρι στιγμής ουδεμία πολιτική ηγεσία έχει αναιρέσει προς τις Ε.Δ. τις θέσεις (Εθνικοί Αντικειμενικοί Σκοποί), ότι η Τουρκία αποτελεί εθνική στρατιωτική απειλή, ότι οι Ε.Δ. οφείλουν να προασπίσουν την εθνική μας επικράτεια και ότι απαιτείται η δυνατότητα στρατιωτικής προασπίσεως των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού. Εάν κάποια από τις θέσεις αυτές δεν ισχύει, η πολιτική ηγεσία οφείλει πάραυτα να το δημοσιοποιήσει.Μέχρι τότε η στρατιωτική ηγεσία υποχρεούται να ζητά με σθένος τα ενδεδειγμένα μέσα προς επίτευξη της αποστολής της. Εάν οι Εθνικοί Αντικειμενικοί Σκοποί παραμένουν σε ισχύ εις το ακέραιο και τα απαιτούμενα μέσα δεν διατίθενται, τότε η ηγεσία των Ε.Δ. οφείλει να αναλάβει από τώρα τις ευθύνες της διότι σε περίπτωση πραγματικής στρατιωτικής εμπλοκής, με δυσμενή αποτελέσματα, θα είναι συνυπεύθυνη για την σιωπή της.

Εξοικονόμηση χρημάτων είναι δυνατή στον χώρο των Ε.Δ. και θα πρέπει να ανευρεθεί στις εκάστοτε κομματικές, ψηφοθηρικές μεθοδεύσεις καθώς και στον χώρο της πολιτικής καταχρήσεως δημοσίου χρήματος (σύμφωνα με τις αλληλοκατηγορίες των κομμάτων εξουσίας), επ’ ουδενί όμως θα πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στην επιβιωσιμότητα των Ε.Δ. και την υπονόμευση εκπληρώσεως της αποστολής των. Εκτός εάν έχει αποφασισθεί η ισχύς του «φαίνεσθαι» (μόνο παρελάσεις, τελετές, εθιμοτυπία κ.λ.π.), έναντι της ισχύος του «είναι» (αποτρεπτικές Ε.Δ.).

Τέλος είναι διαχρονικά γνωστό ότι και ο ικανότερος διπλωμάτης δεν γίνεται πειστικός στην διεθνή κοινότητα, δίχως την ύπαρξη ικανών Ε.Δ. (άπειρα τα ιστορικά παραδείγματα), ενώ στην άναρχη διεθνή κοινωνία, όπου το Διεθνές Δίκαιο εφαρμόζεται επιλεκτικά, σε μία δυνητική διένεξη μεταξύ γειτονικών κρατών, οι μεγάλες δυνάμεις επιλέγουν την πλέον ανώδυνη λύση η οποία ταυτίζεται με την στήριξη του ισχυροτέρου εξ’ αυτών.

26 – ΙΑΝ – 2011
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν.
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.

Από:defencenet.gr

1:04 μ.μ. | Posted in | Read More »

Τι λέγεται για το ελληνικό χρέος και τι δάνεια θα πάρουμε σε 10'

Αυτές τις μέρες ακούμε ότι η χώρα μας αγκομαχά να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου από τη τρόικα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται διατεθιμένο να δώσει δεκαετή παράταση στην αποπληρωμή αυτού του δανείου και υψηλόβαθμα στελέχη του συνδέουν τη τύχη της Ελλάδος με την κινητικότητα που παρατηρείται στην ευρωζώνη για ένα ενιαίο μηχανισμό αντιμετώπισης της κρίσης χρέους των υπερχρεωμένων κρατών. Το παρακάτω απόσπασμα από δελτίο ειδήσεων αναλύει και ανακεφαλαιώνει με κατανοητό τρόπο τις παραπάνω εξελίξεις.

null

6:12 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Δείτε εδώ το νέο ZeitGeist 3 με ελληνικούς υπότιτλους

Το Zeitgeist:Moving Forward (Προχωρώντας Μπροστά), του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ έργο το οποίο θα παρουσιάσει μια πρόταση για την απαιτούμενη μετάβαση και αλλαγή σε ένα διαφορετικό από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα το οποίο διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας. Αυτό το ντοκιμαντέρ θα διαπεράσει όλα τα θέματα πολιτιστικού σχετικισμού και την παραδοσιακή ιδεολογία για να προχωρήσουμε μέχρι το πυρήνα, τα εμπειρικό πεδίο στο οποίο αποδίδονται οι ιδιότητες της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο βιώσιμο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται "οικονομίας βασισμένη σε πόρους ".

Αυτή η ταινία θα παρουσιάσει συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, νευροβιολογία, την οικονομία, την ενέργεια, τεχνολογία, κοινωνικές επιστήμες και άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνική λειτουργία και τον πολιτισμό. Τα τρία κεντρικά θέματα του έργου είναι ανθρώπινη συμπεριφορά, Νομισματικά Οικονομικά, και Εφαρμοσμένες Επιστήμες. Βάλτε τα όλα μαζί και το έργο δημιουργεί ένα μοντέλο κατανόησης της τρέχουσας κοινωνικής συμπεριφοράς και γιατί είναι ζωτικής σημασίας να κινηθούμε έξω από αυτό - σε συνδυασμό με μια νέα, ριζοσπαστική, αλλά και την πρακτική κοινωνικής προσέγγισης που βασίζεται σε προηγμένες αντιλήψεις που θα λύσει τα σημερινά κοινωνικά δεινά που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα .
Από:thezeitgeistmovement.gr

Η κοσμοθεωρία του «zeitgeist» έχει οπαδούς (ανάμεσά τους και παράφρονες) και πολέμιους. Και εκατομμύρια χρήστες - θεατές σε όλον τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ, προσεγμένο οπτικά με χρήση ψηφιακών εικόνων, ανοίγει διάλογο με το κοινό.

Ο συνωστισμός, πάντως, (με όλες τις ηλικιακές ομάδες να εκπροσωπούνται, από έφηβους και φοιτητές μέχρι προχωρημένους ενήλικες) δήλωνε έναν κόσμο σε ανησυχία. Σε αναζήτηση απαντήσεων μέσα από ένα αναθεωρημένο ή νέο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο, μέσα από θεωρίες που έχουν να προτείνουν καινοτόμες λύσεις και ελπιδοφόρες προοπτικές. Έναν κόσμο που συμμερίζεται την άποψη πως «βιώνουμε μια θεμελιώδη αλλαγή της ζωής όπως τη γνωρίζαμε κατά τον περασμένο αιώνα, πως βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής στην ιστορία».

Στην αναταραχή της εποχής οποιοσδήποτε κομίζει λύσεις και οτιδήποτε εμφανίζεται ως λύση έχει απήχηση. Πόσο μάλλον όταν η περιγραφή του φαινομένου παρουσιάζει ερμηνευτικά κλειδιά για το άγχος και τη φτώχεια. Όταν διαχωρίζει ευφυώς το «να είσαι φτωχός» από το «να νιώθεις φτωχός», χωρίς να υποτιμά καθόλου τη δεύτερη κατηγορία, όταν αναπαράγει τη φράση του Γκάντι «η πιο θανατηφόρα μορφή βίας είναι η φτώχεια». Δύσκολα θα διαφωνούσε κανείς. Όπως και με τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι σε χώρες με μικρότερα, συγκριτικά, ποσοστά κοινωνικής ανισότητας όλα είναι πιο περιορισμένα: από τον αριθμό των ανθρωποκτονιών μέχρι την εκδήλωση ασθενειών. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Για όσους βαριούνται να κάτσουν δυόμισι ώρες που κρατάει το ντοκυμαντέρ, προτείνουμε να ξεκινήσουν να το βλέπουν από το 1:30:36. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν αυτόματα οι υπότιτλοι απλώς πατήστε το κουμπι "cc" κάτω δεξιά της οθόνης του βίντεο.

12:11 μ.μ. | Posted in | Read More »

Απάντηση στη δράση του κ.Γκλέτσου

Το ξεσαλωμένο φαγοπότι των «συνδαιτημόνων του Πάγκαλου», έφερε τη χρεοκοπία κι αυτή έφερε τους τροϊκανούς. Το Μνημόνιο έβαλε τα πλαίσια, μέσα στα οποία, εκτός των τόσων άλλων, βρήκε τρόπο να εκδηλωθεί κάθε ικμάδα ηλιθιότητας και βλακείας των …αιφνιδιασμένων, από τις εξελίξεις, κυβερνώντων. Κι έτσι άρχισε το μπάχαλο !...

Ο …αλάνθαστος λαουτζίκος, το’φερε από δω, το’φερε από κει, τελικά ενέδωσε στις σειρήνες της παραενημέρωσης και της παραπληροφόρησης, ξεχέζοντας, ισοπεδωτικά, τους πολιτικούς και νάτος στο ψάξιμο για νέους εκφραστές, νέα είδωλα, νέα …πρότυπα.

Όταν γενεσιουργό αίτιο του νέου εκφραστή – ειδώλου, είναι η ηλιθιότητα της εξουσίας τι περιμένεις να προκύψει, κάτι το καλό ;

Η ανατολική Φθιώτιδα χωρίστηκε στη μέση από τα διόδια Πελασγίας, χωρίς παραδρόμους, που να επιτρέπουν στους κατοίκους των από κει χωριών να επισκέπτονται την έδρα του Δήμου τους (Στυλίδα), δίχως χαράτσι. Αυτή η βασική χοντρομαλακία απέκτησε και περικοκλάδες, αφού δεν δόθηκαν ούτε οι κάρτες ελεύθερης διάβασης των ντόπιων, οι οποίοι, σύμφωνα με τους μαλάκες των υπουργείων, έπρεπε κάθε φορά που διάβαιναν τα «στενά», να πληρώνουν 2,50 € !

Τότε ακριβώς εμφανίστηκαν οι Γκλέτσοι !...

Ξεβρασμένοι νεοκούρκουλοι, ενός χρεοκοπημένου star system, στο κυνήγι της θεραπείας της οικονομικής ξεροσταλιάς τους, έγιναν …Δήμαρχοι ! ΄Εχοντας ρολάρει από την αλα Πρέκα ακροδεξιά, έως το ΚΚΕ και αφού ψάρεψαν χρίσμα, γλύφοντας πατόκορφα το Σαμαρά, κατάφεραν να επιπλεύσουν των καμένων χαρτιών, των διασπασμένων «προοδευτικών» και των παραδοσιακών επαναστατών.

Νάτοι, εκμεταλλευόμενοι τις μαλακίες των Μαγκριώτηδων, ν΄ ανοιγοκλείνουν την πλαϊνή μπάρα στο 265ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ξεβιδώνοντας τις τέσσερες βίδες με μπουλονόκλειδο, τη συνοδεία …εκσκαφέα ! (Και γαμώ τη σκηνοθέτηση της νεοεπαναστατικής παρέμβασης…).

Η μη επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος με την πρώτη, έφερε και δεύτερο γιουρούσι και να το «ψάρι τσίμπησε» : επήλθε σύλληψη !...

- Α, για να σας πω… μην πάτε να την βγάλετε έτσι, θα μου περάσετε χειροπέδες !
- Τι λέτε κύριε Δήμαρχε, δεν έχουμε τέτοια εντολή.
- Δεν έχετε ; Να πάρετε… Θέλω χειροπέδες, ρε !
Ο αστυνομικός διευθυντής στην άλλη άκρη της γραμμής κατηγορη-ματικός :
- Είπαμε όχι χειροπέδες !
- Μα, κύριε διευθυντά, τις θέλει μόνος του, τις απαιτεί…
- Ε, τότε, τι να σας πω…

Η φωτογραφία του Γκλέτσου σιδηροδέσμιου, πάραυτα στα sites και πρωτοσέλιδο την επαύριον στις φυλλάδες. Πλήθος κι ασταμάτητα τα σχόλια επιδοκιμασίας και θαυμασμού : «επιτέλους, ένας πραγματικός αγωνιστής !...». Η σύλληψη καταδικάζεται από ΟΝΝΕΔ και ΚΚΕ…
Το κίνημα κατά των διοδίων ανακοινώνει, θριαμβευτικά, την ανακάλυψη του ηγέτη του… «Μα εγώ δεν μίλησα για μη πληρωμή των διοδίων, παράδρομο ζήτησα…». «Δεν έχει σημασία, είσαι ο ήρωάς μας !».
Ο ήρωας που ξεβιδώνει βίδες με εκσκαφέα και φοράει χειροπέδες, κατ΄ απαίτησή του !...

Στο γραφείο του αστυνομικού διοικητή Φθιώτιδας, όλη νύχτα …κρατούμενος, δέχεται καφέ μόνο από την DESTILE και την COZY, εναλλάξ, ενώ στα διαλλείματα βγαίνει στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και χαιρετάει τους θαυμαστές που του συμπαραστέκονται στη δοκιμασία του …κρατητηρίου.

Την άλλη μέρα η απαίτηση κατά των μπάτσων που τον συνόδευαν στα κτίρια των Δικαστηρίων, επανήλθε δριμύτερη : «ζορίστε με, ρε παιδιά, στην εκκλησία πάμε ; Κρατούμενος είμαι !».
- Μα τι λέτε κύριε Γκλέτσο, δεν μας αφήνετε να τελειώσουμε τη δουλειά μας και να πάμε σπίτια μας…
- Σπρώξτε με, ρε, σας λέω !...

Η επιτυχία της παράστασης «ο Γκλέτσος Δήμαρχος», αποτυπώθηκε σε δύο γεγονότα που ακολούθησαν : αφ΄ ενός στο σύνθημα των συγκεντρωμένων «θα στείλουμε το Γκλέτσο στη Βουλή !» και αφ΄ ετέρου στην άμεση αντίδραση του υφυπουργού Μαγκριώτη, που έσπευσε την επόμενη, μόλις, ημέρα να εγκρίνει τις κάρτες ελεύθερης διάβασης των κατοίκων της περιοχής από τα διόδια, καθώς και την χορήγηση των πιστώσεων για το άνοιγμα του παράδρομου, επιβεβαιώνοντας, πανηγυρικά, τη μαλακία που δέρνει τους ασκούντες κυβερνητική πολιτική.

Ναι, μεν όλα αυτά, αλλά τα περί Αθανασίου Διάκου και Θερμοπυλών, που εκστόμισε ο Απόστολος ; Ε, κοιτάξτε να δείτε, πάνω στην έπαρση του ρόλου, είπε και κανά δυο πραγματάκια, εκτός του κειμένου του σεναρίου. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται στη σκηνή..
Από: logoplokies.blogspot.com




*      *      *

Όμως πολλοί ξεχνούν ότι για να βελτιωθούν οι δρόμοι και να γίνουν αξιόπιστοι και ασφαλέστεροι ξοδεύθηκαν χρήματα, ανελήφθησαν υποχρεώσεις, συμφωνήθηκαν δάνεια και τέλος πάντων κάποιοι εγγυήθηκαν την κατασκευή τους, έναντι κάποιου αντιτίμου, το οποίο είτε θα το προσέφερε η Πολιτεία είτε οι χρήστες των δρόμων. Και της Πολιτείας, όπως απεδείχθη, δεν της περίσσευαν, υπερχρεώθηκε για αυτά τα έργα και οι ιδιώτες, όσοι ανέλαβαν να τα κατασκευάσουν, υπέγραψαν συμβάσεις με διεθνείς τράπεζες και χρηματοδοτικούς οργανισμούς. Όποια εκμετάλλευση των συνθηκών και αν έκαναν, το αποτέλεσμα παραμένει αδιάψευστο, το συναντά ο καθένας όταν ταξιδεύει. Κακά τα ψέματα, οι δρόμοι δεν έγιναν μόνοι τους, ούτε το κράτος μπορούσε να τους κατασκευάσει μόνο του, χωρίς τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και χωρίς να χρεωθεί.

Άρα τα διόδια στην περίπτωσή μας ήταν και είναι επιβεβλημένα. Μπορεί πιθανώς να είναι πολύ ακριβά, να μην είναι ορθά κατανεμημένα και να χρειάζεται επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση. Αλλά απ΄αυτό το σημείο μέχρι εκείνο της άρνησης καταβολής και κατάργησής τους υπάρχει άβυσσος. Εκτός κι αν παραλογιζόμαστε ομαδικώς και πιστεύουμε ακόμη και τώρα, μετά τα όσα μας αφήνει η κρίση, ότι μπορούμε να έχουμε εξασφαλισμένη δωρεάν ευημερία και πρόοδο. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

5:47 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Στις εξαγωγές ποντάρουν οι ομάδες παραγωγών κηπευτικών

Οι εξαγωγές αποτελούν τη μοναδική διέξοδο προς τα εμπρός για τους παραγωγούς των κηπευτικών και στον Νομό Χανίων. Ωστόσο, τα εμπόδια που υπάρχουν για να προωθηθούν σε αγορές αλλά και η πολυδιάσπαση των παραγωγών και των ομάδων τους, κάνει δύσκολο αυτόν τον στόχο.

Για την Ομάδα παραγωγών κηπευτικών της Κουντούρας, της μεγαλύτερης στη Δυτική Κρήτη τόσο σε παραγωγούς όσο και σε ποσότητες κηπευτικών γίνεται μια προσπάθεια ώστε τα προϊόντα της να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης.
Αυτή τη στιγμή δίνουμε προϊόντα μας σε ορισμένες αλυσίδες super market στην Ελλάδα και προσπαθούμε να σπρώξουμε ποσότητες έξω γιατί, κακά τα ψέματα, η εγχώρια αγορά δεν θα κινηθεί, δεν θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση για το προϊόν αυτό τον χειμώνα', δηλώνει στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος της Ομάδας, κ. Μανώλης Δαράκης. H Ομάδα παραγωγών με 62 μέλη και χάρις στο σύγχρονο συσκευαστήριο που διαθέτει στην Κουντούρα έχει εξασφαλίσει τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό εισόδημα για τους παραγωγούς της περιοχής. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

12:19 π.μ. | Posted in | Read More »

Δεν κόβονται για το 2011 κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ


Και το 2011 θα συνεχιστούν κανονικά τα κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το προσωπικό, που ήδη απασχολείται στα προγράμματα αυτά, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων.

Παράλληλα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» ανανεώνονται ή παρατείνονται μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων, δηλαδή μέχρι 31/12/2011, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους.

Τέλος για τα προγράμματα στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που εξακολουθούν να εκτελούνται με το υφιστάμενο προσωπικό, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων που θα τα υποκαταστήσουν, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ου προσωπικού που απασχολείται στις δομές αυτές ανανεώνονται ή παρατείνονται πέραν της 31-12-2010, χωρίς διακοπή και μέχρι Από:ΑΠΕ

3:50 μ.μ. | Posted in | Read More »

Manual ανδρών για γυναίκες

Ως για γνωστόν οι περισσότερες γυναίκες δεν διαβάζουν τις οδηγίες χρήσεως των προϊόντων που πέφτουν στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να τους κάνουν κακή χρήση , με αποτέλεσμα χωρίς να φταίνε αυτά, να παρουσιάζουν μετά έντονες δυσλειτουργίες.

Για το λόγο αυτό δημοσιεύω σήμερα ένα απολύτως χρήσιμο manual για τους άνδρες, που μόλις μου ήρθε e-mail.

Πιστεύω πως οι παρακάτω πρακτικές οδηγίες θα φανούν απολύτως χρήσιμες στις αναγνώστριες του μπλογκ, και αν τις τηρήσουν επακριβώς τα διάφορα μοντέλα του προϊόντος που διάλεξαν θα ανταποκριθούν χωρίς κανένα πρόβλημα τέλεια, για τον σκοπό που επιλέγηκαν.

 
ΑΝΔΡΕΣ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Συγχαρητήρια για τον άνδρα που διαλέξατε.

Αν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες θα μπορέσετε να έχετε έναν άνδρα που να λειτουργεί για πολλά χρόνια.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Πριν χρησιμοποιήσετε τον νέο άνδρα πρέπει απαραίτητα να τον φορτίσετε.

Συνδέστε τον με το τραπέζι για 3 ώρες δώστε του ένα πιάτο μουσακά με χωριάτικη και μια εφημερίδα και αφήστε τον για λίγες ώρες.

Έτσι εξασφαλίζετε η ομαλή λειτουργία του.

Μετά από αυτό τον ξαναφορτίζετε όποτε θέλετε.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Ο άνδρες είναι ευαίσθητοι γι'αυτό θέλουν προσεχτική μεταχείριση.

Κυρίως τα μοντέλα του ποδοσφαιρόφιλου και κομπιουτεράκια.

Μην τους ενοχλείτε.

Οι άνδρες είναι εύπιστοι.

Πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι απ' όλους.

Τα μοντέλα με τρίχες και καράφλα αγαπούν το σεξ, ενώ μοντέλα με μούσι και γυαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φιλοσοφικές συζητήσεις.

Το πιο σημαντικά μέρη του άνδρα είναι το στομάχι, το κέντρο του εγκεφάλου που ενημερώνεται και τα γεννητικά του όργανα.

Αρκεί μόνο το ένα για να τραβήξει όλη του τη προσοχή.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Το προϊόν ανοίγει με τον πρωινό καφέ.

Αν παρ' όλα αυτά δεν λειτουργήσει μπορούμε να του θέσουμε ερωτήσεις σχετικά με το ποδόσφαιρο ή την πολιτική κατάσταση.

Αν θέλουμε να λειτουργήσει καλά αρκεί να κουνάμε το κεφάλι μας με ενδιαφέρον όταν μιλάει και να του λέμε κολακευτικά λόγια για το θάρρος του και την εξυπνάδα του.

Δείχνει ευγνωμοσύνη όταν του προσφέρουμε κρύα μπίρα και ζεστό φαγητό.

Που και που να κοιμάστε μαζί του και να τον λέτε τίγρη.


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Ο άνδρας χρειάζεται συνεχώς συντήρηση διαφορετικά χαλάει εύκολα.

Στείλτε τον σε γυμναστήριο και θαυμάστε τα μπράτσα του.

Μην του αγοράζετε ρούχα έτσι κι αλλιώς δεν θα τα φορέσει.

 
FAQ

1. Ο άνδρας μου με αγνοεί. - Πείτε του ότι συναντήσατε στο δρόμο τον παιδικό σας έρωτα.

2. Βλέπει πολύ τηλεόραση, ειδήσεις κλπ. - Κοιμηθείτε σε άλλο κρεβάτι, σε 2-3 μέρες το αργότερο θα διορθωθεί.

3. Είναι βρομιάρης ή βρίζει ή είναι βίαιος. - Το πετάτε και παίρνετε άλλο μοντέλο. Το προϊόν δεν αναβαθμίζεται.



Aπό: atheofobos2.blogspot.com

6:12 π.μ. | Posted in | Read More »

Φθηνά πωλείται το φετινό σελινιώτικο ελαιόλαδο

Ακόμα και κάτω από τα 2 ευρώ έχει πέσει η τιμή του ελαιολάδου για τον παραγωγό της Κρήτης, φέρνοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον αγροτικό κόσμο.

Συν τοις άλλοις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η περαιτέρω πτώση της τιμής του ελαιολάδου της φετινής σοδειάς καθώς παρουσιάζει μεγαλύτερη οξύτητα λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, που επέτρεψαν τις δακοπροσβολές ακόμα και τον Δεκέμβρη!

Σύμφωνα με τον επιστημονικό σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ, κ. Νίκο Μιχελάκη, πλέον οι παραγωγοί θα πρέπει άμεσα να δουν πώς θα καταφέρουν να ενεργοποιήσουν Συνεταιρισμούς ή ομάδες παραγωγών, για να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές και να ζητήσουν δημοπρασίες για την πώληση του ελαιολάδου. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο 0.3 βαθμών (€/Kg) 21-Δεκ29-Δεκ4-Ιαν12-Ιαν
Ε.Α.Σ. ΣΕΛΙΝΟΥ2,1222
Ελαιόλαδο Βιομηχανικό 5.0 βαθμών (€/Kg) 
Ε.Α.Σ. ΣΕΛΙΝΟΥ1,31,21,231,23

5:45 μ.μ. | Posted in | Read More »

25 λόγοι γιατί ο Γκλέτσος είναι καλύτερος από τον Τσακ Νόρρις

  1. Όταν ο Γκλέτσος βλέπει "Το Νησί", όλοι γίνονται καλά
  2. Ο Γκλέτσος δεν ήταν ποτέ υποψήφιος Δήμαρχος! Η Στυλίδα ήταν υποψήφια για να την αναλάβει!
  3. O Γκλέτσος ξέρει που πάει ο Καραμήτρος.
  4. O Γκλέτσος φοράει το πουκάμισο τσαλακωμένο & αυτό σιδερώνεται αυτόματα!
  5. Ο Γκλέτσος με το που ανοίξει το Angry Birds, πεθαίνουν αυτόματα όλα τα γουρουνάκια!
  6. Φεύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, το χρέος ανέλαβε ο Γκλέτσος.
  7. Το τρένο δεν υπάρχει πια. Το πάτησε ο Γκλέτσος!
  8. Όταν ο Γκλέτσος ψωνίζει έπιπλα από το ΙΚΕΑ, του τα δίνουν συναρμολογημένα.
  9. Ο Γκλέτσος δεν έχει κάνει accept τον Zuckerberg στο Faceboook.
  10. O Μέσι την χρυσή μπάλα κι ο Γκλέτσος τη χρυσή μπάρα!
  11. Άμα δε πάει το βουνό στον Μωάμεθ, του το πάει σηκωτό ο Γκλέτσος!
  12. Ο Γκλέτσος γράφει greeklish και αυτόματα εμφανίζονται ελληνικά
  13. Ο Γκλέτσος κάθε καλοκαίρι πάει διακοπές στο Τρίγωνο Των Βερμούδων. Και επιστρέφει πάντα!
  14. Το βάρος του Γκλέτσου δεν το μετράνε σε κιλά αλλά σε κλίμακα Ρίχτερ
  15. Ο μπαμπούλας πριν κοιμηθεί το βράδυ ελέγχει τη ντουλάπα, μήπως κρύβεται ο Γκλέτσος.
  16. Ο Γκλέτσος βάζει την αλυσίδα στο ποδήλατο εν κινήσει. Χωρίς να πέσει.
  17. O Γκλέτσος έβρισε τον Κούγια, χωρίς να λάβει εξώδικο.
  18. O Γκλέτσος έχει αμφισβητήσει τον Στάλιν μπροστά στην Αλέκα.
  19. Τι τρώει ο Γκλέτσος για πρωινό; "Μπάρες" δημητριακών.
  20. Ο Γκλετσος ειναι ο 13ος Απόστολος!
  21. Την 1η μέρα ο Γκλέτσος δημιούργησε τον Θεό.
  22. Ο Γκλέτσος πήγε διακοπές στις Παρθένες Νήσους. Πλέον ονομάζονται απλά Νήσοι.
  23. Όταν θέλεις κάτι παρά πολύ, ακόμα και το συμπάν να συνωμοτήσει, αν δεν εγκρίνει ο Γκλέτσος δε πας πουθενά.
  24. Στον Γκλέτσο, η περαίωση βγήκε αρνητική - του επέστρεψαν χρήματα!
  25. Ο Γκλετσος είναι τόσο σκληρός που ξυρίζεται με κομπρεσέρ.

Αν δεν πειστήκατε ακόμη, πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε περισσότερους λόγους

6:38 μ.μ. | Posted in | Read More »

23.528 χιλ από τα 24 εκ. χριστουγεννιάτικα ευρώ στους δήμους του Σελίνου

Πάνω από 30 εκ. ευρώ ήταν ο «Χριστουγεννιάτικος μποναμάς» του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις είτε του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είτε του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου μοιράστηκαν στους δήμους όλης της χώρας παραμονές των Χριστουγέννων, 24,34 εκ. ευρώ, που αφορούν:

•Κατανομή ποσού 19.642.993 € από τα Τέλη Διαφήμισης
•Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ): 7,7 εκ. ευρώ, κονδύλια που διατίθενται υποχρεωτικά κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και αγορά ακινήτων.
•Τις δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης: 5,4 εκ. ευρώ
•Το φόρο Ζύθου: 5,3 εκ. ευρώ
•Τη λειτουργία των ΚΕΠ: 696 χιλ. ευρώ

Για το ανατολικό Σέλινο μοιράζονται 4.892 ευρώ, για την Κάνδανο 5.311 ευρώ και για τον Πελεκάνο 13.325 ευρώ. Από την άλλη μεριά, ενδεικτικά και πάντα στα πλαίσια του αγώνα για αποκέντρωση απορροφάει ο Δήμος Π. Φαλήροϋ Αττικής: 228.086 ευρώ και ο Δήμος Γλυφάδας Αττικής: 234.169 ευρώ. Οι κατανομές για κάθε δήμο της χώρας αναλυτικά βρίσκονται στα συνημμένα αρχεία που ακολουθούν.

Διαβάστε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας
Διαβάστε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση για τον Φόρο Ζύθου
Διαβάστε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση για τα Τέλη Διαφήμισης – Κατηγορίας Δ΄

11:51 π.μ. | Posted in | Read More »

Τύχη βουνό για χειμερινούς επισκέπτες της Σούγιας

Το τροχόσπιτο μετά τον απεγκλωβισμό
Τύχη βουνό είχε χθες ένα ζευγάρι Γερμανών που είχε κατασκηνώσει στην παραλία της Σούγια. Το ζεύγος βρισκόταν μέσα στο τροχόσπιτό του όταν μια δυνατή νεροποντή αποκόλλησε ένα μεγάλο βράχο 2 τόνων από το βουνό και καταπλάκωσε το όχημά τους με αποτέλεσμα να το καταστρέψει ολοσχερώς.

Αμέσως έσπευσε στην περιοχή ο αντιδήμαρχος του δήμου Καντάνου-Σελίνου Ευτύχης πυροβολάκης μαζί με μηχάνημα του Δήμου δια να απεγκλωβίσουν το όχημα.

Ως εκ θαύματος τα δύο άτομα χαίρουν άκρας υγείας, αλλά θα τους έγινε μάθημα να προτιμούν τη διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ενισχύοντας ταυτόχρονα και την τοπική οικονομία. Το σίγουρο ότι θα θυμούνται για πολύ καιρό αυτές τις διακοπές τους στο ..γεμάτο εκπλήξεις Σέλινο μας!

8:16 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Φάλαινα οκτώ μέτρων ξέβρασε η θάλασσα στα Λιβάδια του Δήμου Κισσάμου

Μια φάλαινα, μάλλον φυσητήρας, μήκους 8 μέτρων ξέβρασε νεκρή χθες το πρωί η θάλασσα στις Δυτικές Ακτές των Χανίων και συγκεκριμένα στα Λιβάδια Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου. Το θαυμάσιο θηλαστικό όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία πρέπει να πέθανε όταν η ουρά έμπλεξε ανάμεσα στα δίκτυα ψαράδων.

Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται νεκρό παρόμοιο θηλαστικό την τελευταία τριετία στην περιοχή. Αλλη μια φάλαινα ανάλογου περίπου μεγέθους είχε εντοπιστεί νεκρή στην ίδια περιοχή κοντά στη Χρυσοσκαλίτισσα αυτή τη φορά το καλοκαίρι του 2007. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

3:00 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλεί Δερμιτζάκη για ενημέρωση

Στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Αρναουτάκη θα μεταβεί τη Δευτέρα και ώρα 13.00 ο Δήμαρχος Κανδάνου-Σελίνου κ. Δερμιτζάκης. Αντικείμενο συζήτησης θα'ναι ο χαρακτήρας του ορεινού δήμου όπως προκύπτει από τον νόμο Καλλικράτη και οι προοπτικές που ανοίγονται (εφόσον βέβαια υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες) για να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα των ορεινών όγκων του δήμου μας. Στην προσπάθεια αυτή καταλυτικός είναι ο ρόλος που η Περιφέρεια με τις νέες εξουσίες (διαχείριση ΕΣΠΑ, κέντρα υγείας, κα) που αποκτά καλείται να διαδραματίσει.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι των υπολοίπων 6 δήμων της Κρήτης που χαρακτηρίστηκαν ορεινοί: Ανωγείων (Κεφαλογιάννης Σωκράτης), Αμαρίου (Σημαντήρας Στέφανος), Αγ.Βασιλείου (Πιπεράκης Ιωάννης), Βιάννου (Μπαριτάκης Παύλος), Σφακίων (Πολάκης Παύλος), Οροπεδίου Λασιθίου(Μηλιαράς Γιώργος).

7:34 μ.μ. | Posted in | Read More »

Ο Έλληνας του Αμπού Ντάμπι

Ελληνάρας οδηγεί στo Αμπού Ντάμπι και περνάει με κόκκινο. Ένας μπάτσος τον σταματά..
-Κύριε, περάσατε με κόκκινο.
-Ε και;;; Λέγε πόσο είναι το πρόστιμο να τελειώνουμε.
-Δεν υπάρχει πρόστιμο, κύριε. Θα πρέπει να σάς συλλάβω και να σας πάω στο αυτόφωρο.
-Τι αυτόφωρο ρε φίλε! Κόψε την κλήση να τελειώνουμε!
Τελικά ο μπάτσος τον μπαγλαρώνει και τον πηγαίνει στο δικαστήριο, που στεγάζεται στο κτίριο των φυλακών, είναι άθλιο και τρομακτικό. Μπόλικος κόσμος περιμένει να δικαστεί, στη σειρά και ο Ελληναράς φίλος μας. Ο Σαουδάραβας πρόεδρος του δικαστηρίου αρχίζει:
-Τι έκανες, ρωτά τον Έλληνα.
-Πέρασα με κόκκινο, κύριε δικαστά. Κόψτε μου ένα πρόστιμο, να πληρώσω.
-Δεν έχει πρόστιμα εδώ. Χασάν, πάρε τον και πήδα τον.
-Μα τι λέτε κύριε πρόεδρε, λέει ο Έλληνας κατατρομαγμένος. Πείτε μου πόσο κάνει, να πληρώσω!
-Χασάν, πάρε τον και πήδα τον είπα. Ο επόμενος, εσύ τι έκανες ;
-Έκλεψα, κύριε δικαστά.
-Χασάν, πάρε τον και κόψε του τα χέρια. Ο επόμενος, εσύ τι έκανες ;
-Σκότωσα, κύριε δικαστά.
-Χασάν, πάρε τον και κόψε του το κεφάλι.
Ο Χασάν, 180 κιλά , δίφυλλη ντουλάπα, καραφλός, με γυαλισμένο κεφάλι και ο ιδρώτας κάνουλα. Βουτά και τους 3 μαζί από τον λαιμό και τους σέρνει έξω από το δικαστήριο, προς τις φυλακές.
Οπότε ο Ελληναράς γυρίζει και του λέει:
-Πού σαι, Χασάν- κοίτα, μην μπερδευτούμε, ε; Εγώ είμαι για πήδημα!!

5:00 μ.μ. | Posted in | Read More »

Περίεργα γεγονότα στην Παλαιόχωρα

Τουλάχιστον περίεργο μπορεί να χαρακτηρισθεί το ακόλουθο γεγονός που έλαβε χώρα στην Παλαιόχωρα χθες. Ένας καθ’όλα φιλήσυχος και ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς του πολίτης βρήκε το αυτοκίνητό του πυροβολημένο.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό συνέβη κατά λάθος από καυγά που είχε ξεκινήσει σε διερχόμενο όχημα για πολύ σοβαρότερη και διαφορετική αιτία για την οποία υπήρξε και επιτόπια επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού χθες το πρωί. Προς αποφυγήν ανακριβειών επιφυλασσόμαστε για νέα ανάρτηση επί του θέματος όταν υπάρξουν εξελίξεις.

2:59 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Στο σκαμνί να κάτσουν οι οίκοι αξιολόγησης

Όλα τα σημάδια, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πάντα στην Ευρώπη και κατ΄ επέκταση σε εμάς εδώ, θα παιχθούν τώρα, ίσως και εντός του Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται και να εξελιχθεί η μεγάλη σύγκρουση του ευρώ με τον παγκόσμιο πλούτο και τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης που αποτελούν το μακρύ χέρι του.

Οι διεθνείς οίκοι προετοιμάζουν εδώ και καιρό το περιβάλλον της επερχόμενης σύγκρουσης. Εχτισαν βήμα-βήμα την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ανέδειξαν το πρόβλημα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, βύθισαν στα Τάρταρα την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, αγνόησαν τις πολλές προσπάθειες των αδύναμων χωρών, ανέδειξαν το πρόβλημα της Ιρλανδίας και έθεσαν το αντίστοιχο της Ισπανίας.

Διεμήνυσαν Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα ότι κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή και επί της ουσίας προετοίμασαν το έδαφος για την πίεση που άρχισε τις τελευταίες ημέρες του 2010 ανεβάζοντας τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων στα ύψη και αναμένεται να ενταθεί ως τα τέλη του Ιανουαρίου. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

9:07 μ.μ. | Posted in | Read More »

Παράδειγμα για όλους τους δημάρχους η δράση του Γκλέτσου για τους δημότες του

Σκυλιάσανε οι μεγαλοδημοσιογράφοι με την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, στο θέμα των διοδίων της ντροπής στην Πελασγία, που στην ουσία χωρίζουν τον δήμο και πολλοί κάτοικοι να πρέπει να πληρώνουν διόδια για να πάνε σε μια άλλη περιοχή του δήμου ή στα χωράφια τους… Εννοείται ότι οι παράπλευροι δρόμοι που έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί και ήταν υποχρέωση να υπάρχουν, παραπέμφθηκαν στις γνωστές “ ελληνικές καλένδες”… Να ‘ταν μόνο οι παράπλευρη δρόμοι στην Στυλίδα!!! Πώς θα βγάλουν χαρτζιλίκι οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια;

Κι ο δήμαρχος Στυλίδας προκειμένου να απαλλάξει τους δημότες του από το δυσβάσταχτο “ χαράτσι” των διοδίων επιστράτευσε τα μηχανήματα του δήμου, έριξε τις μπάρες στα πλάγια της εθνικής οδού και έδωσε έτσι πρόσβαση σε παλιούς παράπλευρους δρόμους που υπήρχαν παρακάμπτοντας τα διόδια.

Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όσους ενημερώνονται από το διαδίκτυο… Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, όχι ότι εκπλήσσομαι κιόλας, είναι ο μουδιασμένος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης το γεγονός. Όπως είδαμε ήδη (εδώ) κάποια δεν ανέφεραν λεπτομέρειες για το γεγονός και την μετέπειτα σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, λέγοντα απλά “ δήμαρχος συνελήφθη”!!! (ποιος; που; πότε; γιατί;). Μια σαφέστατη προσπάθεια υποτίμησης του θέματος! Άλλωστε πώς να δώσουν διαστάσεις στο θέμα; Λίγες μέρες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια προπαγάνδας κατά του κινήματος “ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” για τα διόδια φοβήθηκαν μήπως γίνει και λαϊκός ήρωας ο Γκλέτσος και βρει μιμητές.

Είναι γνωστό όμως ότι η αλήθεια είναι φως και με σκοτάδι δεν καλύπτεται! Έτσι μπερδεύτηκαν και οι ίδιοι για το ποια γραμμή έπρεπε να τηρήσουν. Από την μία έπρεπε να υποτιμηθεί, ει δυνατόν να μην βγει στην επιφάνεια, από την άλλη έπρεπε να λασπωθεί για να μην υπάρξει κάτι αντίστοιχο αλλού!

Το θέμα, με πρωτοστάτες τις ελεύθερες φωνές στα ιστολόγια πήρε διαστάσεις, και ξεκίνησε η “ παλιά τους τέχνη κόσκινο” λασπολογία! Κάλεσαν λοιπόν τον πρωταγωνιστή όλης της ιστορίας για να τον λοιδορήσουν, να τον μειώσουν, να του πουν με ύφος και τουπέ ότι αυτό που έκανε παρεκκλίνει της νομιμότητας (Ακούστε το απόσπασμα εδώ) και σαν δήμαρχος είναι ντροπή να μην σέβεται τους κανόνες της πολιτείας. Τώρα αν το όλο θέμα ξεκινάει από καταφανέστατη ολιγωρία των αρμοδίων ώστε να καρπώνονται τεράστια ποσά οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, το θεώρησαν λεπτομέρεια άσχετη με το θέμα και δεν το ανέφεραν ιδιαίτερα. Μάλιστα το βασικό επιχείρημα και των Λυριτζή-Οικονόμου στον ΣΚΑΙ και του Βασίλη Χιώτη στο ΒΗΜΑ FM ήταν, μήπως κι ο Γκλέτσος μπέρδεψε την δημαρχία με τους “ μάτσο” ρόλους του μάγκα που έπαιζε στην τηλεόραση.
Τί συμβαίνει κύριοι; Γιατί τέτοια πρεμούρα; Τίνος συμφερόντων είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα εκεί διόδια και τρελαθήκατε με την ακτιβιστική δράση του δημάρχου; Γιατί παραβλέπετε το γεγονός ότι ήταν απόλυτος νικητής, αφού, για να μην πάρει διαστάσεις το ζήτημα και εκτροχιαστεί η κατάσταση, το ίδιο το υπουργείο μοίρασε την επόμενη ακριβώς μέρα πάνω από 1000 άδειες ελευθέρας διέλευσης των διοδίων στους κατοίκους. Απεδείχθη πανηγυρικά ότι ο Γκλέτσος είχε απόλυτο δίκαιο! Εσείς γιατί τέτοια χολή;

Προφανώς και δεν είναι σωστό να παίρνει κανείς τον νόμο στα χέρια του. Δεκτό αυτό και λογικό. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει κράτος δικαίου. Και στην Ελλάδα, όσο κι αν μας πληγώνει, ας μην εθελοτυφλούμε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!! Όταν ο πολίτης βλέπει τα έσοδά του να συρρικνώνονται, οι τιμές να αυξάνονται, τα λεφτά που έπρεπε να δοθούν στους φτωχούς να δίνονται στις τράπεζες με την γελοία δικαιολογία ότι αυτές θα φέρουν την ρευστότητα στην αγορά μέσω δανείων που εν τέλει δεν δίνουν, αγρότες και εργαζόμενοι να εξωθούνται στην φτώχεια και όλα αυτά με την ανοχή του κράτους, ή μάλλον προτροπή του κράτους, αφού πολιτική απόφαση ήταν η αύξηση του ΦΠΑ και η μείωση μισθών, τότε θα φτάσει στο σημείο να πει ΦΤΑΝΕΙ και να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Τι προτιμάτε κύριοι; τον Γκλέτσο στην μπουλντόζα ή κάποιος αγανακτισμένος πολίτης να προβεί σε, ένας Θεός ξέρει σε ποιες ακρότητες, όταν του ζητάνε λεφτά για να πάει στο χωράφι του; Έχετε δει άνθρωπο να του “ γυρίζει το μυαλό” επειδή τον πνίγει το δίκιο του και δεν μπορεί να το βρει;

Προς τί τέτοια υποκρισία;

Προφανώς γιατί τόσα χρόνια τρώγατε με πέντε μασέλες και για να στηρίζετε ένα σάπιο σύστημα και δεν μπορείτε να διανοηθείτε τί σημαίνει πείνα, στέρηση. Τί είναι να δουλεύεις σαν σκυλί και να μην σου φτάνει το μηνιάτικο ούτε μέχρι τα μισά του μήνα και να προσεύχεσαι να μην κάνει πολύ κρύο γιατί δεν υπάρχει σάλιο για πετρέλαιο και τα παιδιά θα κρυώνουν. Ε ναι! Σε αυτές τις συνθήκες, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο κόσμος θα φτάσει στην αυτοδικία, είναι το μόνο όπλο που έχει και τον οδηγείτε εκεί εσείς οι ίδιοι, που με μεγαλοστομίες, φανφάρες και κορώνες του λέτε ότι η αυτοδικία δεν είναι λύση! ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΛΥΣΗ!!!

Δεδομένης της κατάστασης πόσο παράλογο θα ήταν ο Γκλέτσος να έκανε ότι έκανε για να μην οδηγηθούν οι συμπολίτες του σε ακρότητες; Τί κέρδισε από όλη αυτή την ιστορία; Φήμη; Όχι. Σε αντίθεση με τους περισσότερους δημάρχους επαρχιακών πόλεων που είναι άγνωστοι έξω από τα όρια της περιοχής τους, ο ίδιος ήταν γνωστός ηθοποιός στο πανελλήνιο πολύ πριν ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ψήφους; Φυσικά και όχι. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη μαγκιά του ήταν ότι κατέβηκε στον δρόμο μόλις 10 μέρες από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Δεν έγινε από τους δημάρχους που θυμούνται ότι οφείλουν να υπηρετούν τους πολίτες 2 μήνες πριν τις εκλογές για να επανεκλεγούν και μετά να επαναπαύονται και πάλι στις δάφνες τους…

Γι’αυτό φωνάζουν κάποιοι στα ιστολόγια αφού εσείς τους φιμώνετε. Να μην φτάσουμε σε μια εξέγερση που θα ‘χει απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την κοινωνία, για όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος βράζει κύριοι δημοσιογράφοι, και στην συνείδησή του έχετε οι περισσότεροι εμπεδωθεί ως τσιράκια τους συστήματος που τους αδικεί. Γι’ αυτό συνετό θα ήταν να μην προκαλείτε, γιατί αν νομίζετε ότι θα έχετε καλύτερη τύχη από τους πολιτικούς που εξόφθαλμα υπηρετείτε πλανάστε πλάνην οικτράν…
Από:ksipnistere.blogspot.com

6:37 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Η μαρίνα Παλαιόχωρας υπό την ευθύνη του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου

Στα χέρια του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου παραδίνεται οριστικά το λιμάνι-μαρίνα της Παλαιοχώρας από το 2013.

Σύμφωνα με τον νόμο Καλλικράτη όλα τα λιμάνια, που δεν έχουν επιβατικό ή εμπορικό χαρακτήρα, αλλά μόνο αλιευτικό ή λειτουργούν για την υποδοχή τουριστικών σκαφών περιέρχονται στους νέους καλλικρατικούς δήμους. Μέχρι τώρα το λιμάνι-μαρίνα της Παλαιοχώρας, που χαρακτηρίζεται ως τουριστικό/αλιευτικό, βρισκόταν στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, αλλά σταδιακά -και πάντως πριν τις 1 Ιαν 2013- θα παραδωθεί στο Δήμο μας. Η σταδιακή αυτή μεταβίβαση θα εξασφαλίσει το χρόνο στις νέες δημοτικές αρχές να αποκτήσουν τη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του λιμενίσκου προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Ωστόσο, η προβλήτα της Σκάλας, λόγω του επιβατικού χαρακτήρα της, παραμένει υπό την κυριότητα του λιμενικού ταμείου Χανίων, του οποίου ο πρόεδρος υπόσχεται έργα εξωραϊσμού της. Ίδωμεν!

7:08 π.μ. | Posted in , | Read More »

Η ιστορία του ψαρά της Γαύδου που δείχνει τι κάνει ξεχωριστούς τους Έλληνες


Ένας γερμανός μεγαλέμπορας γάλακτος κάνει τουρισμό στη Γαύδο. Παρατηρεί από μέρες ένα ψαρά που με τη βάρκα του βγαίνει για την ψαριά του. Μια μέρα ο ψαράς ανοίγεται στο πέλαγο, δυο μέρες αράζει με τις τσικουδιές και τα γαυράκια του για μεζέ αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο…

Τον πλησιάζει μια μέρα ο γερμανός και τον ρωτάει:

-Γιατί δεν βγαίνεις για δουλειά κάθε μέρα;

-Και γιατί να βγαίνω κάθε μέρα;

-Μα… αν βγαίνεις κάθε μέρα θα πιάνεις περισσότερα ψάρια!

-Και τι να τα κάνω τα περισσότερα ψάρια;

-Θα τα πουλάς και θα πάρεις μια ακόμα βάρκα!

-Και τι να την κάνω ακόμα μία;

- Θα πιάνεις περισσότερα ψάρια, και θα κάνεις μια βιοτεχνία τυποποίησης, θα τα πουλάς σε όλες τις αγορές και θα βγάζεις πολλά λεφτά.

-Ε, και;

-Ε, θα αγοράσεις μ΄ αυτά ένα στόλο από καϊκια και θα κάνεις δικό σου εργοστάσιο με εξαγωγές ψαριών! Και θα βγάζεις πάρα πολλά λεφτά, θα έχεις μετοχές κι ομόλογα, καταθέσεις στην Ελβετία, κι όταν τα έχεις όοοολ’ αυτά μετά θα κάααααααθεσαι!

-Γιατί, τώρα τι κάνω;


Αυτό είναι και το φιλοσοφικό πλαίσιο που η Ελληνίδα Γη έδωσε στα παιδιά της. Τους τα έδωσε όλα και σε αφθονία. Αυτό δεν αρέσει καθόλου σ’ αυτούς που όλα τα βλέπουν εμπορεύματα. Τώρα καταλάβατε γιατί επιδοτούσαν το “σπάσιμο” των καϊκιών. Επιδοτούν τον αυτοευνουχισμό μας. Τι λέτε, θα μας τα κόβουν και θα κοιτάμε;



Από: olympia.gr

11:23 μ.μ. | Posted in | Read More »

Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό άνθρωπο

Ο Nick Vujicic μας διδάσκει τη σημασία του να αντικρίζουμε τη ζωή με χαμόγελο, να εστιάζουμε στα σημαντικά πράγματα και να είμαστε ευγνώνονες με αυτά που η ζωή φέρνει στον δρόμο μας.

7:03 π.μ. | Posted in , | Read More »

Όταν ο Μανούσος είδε το σπαούλι!



11:36 μ.μ. | Posted in , | Read More »

Δύσκολες ώρες για τον καλό μας άνθρωπο

Δύσκολες ώρες περνάει ο αγαπημένος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Ο "καλός μας άνθρωπος" που μας χαρίζει το χαμόγελο με το πηγαίο χιούμορ του χωρίς να προσβάλλει, να λασπολογεί, να βρίζει.. Εδώ και εικοσιμία μέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", όπου δίνει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Μακάρι το ήθος, το ταλέντο και η σεμνότητά του να αποτελούν πάντα "φάρο" για τους νέους ηθοποιούς..

6:39 μ.μ. | Posted in | Read More »

Μιας και σήμερα άνοιξε η Βουλή για το 2011, ιδού η ομολογία του κ.Παγκάλου για το μειονέκτημά του τη ημέρα που έκλεισε για τις γιορτές

Ο κοπρίτης λύθηκε!
Μετά από συζήτηση 5 ημερών –για τα μάτια του κόσμου-, η Βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011. Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ψήφισαν όλοι τον προϋπολογισμό επειδή είναι κότες.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Έχει απόλυτο δίκιο, αφού μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία.

Ο Αντώνης Σαμαράς –από την πλευρά του- τόνισε πως δεν θα γίνει συνένοχος της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Ούτε ο κ. Σαμαράς παραδέχεται πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει – βέβαια, αν γίνει πρωθυπουργός, το πρώτο πράγμα που θα πει είναι «παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη χώρα».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεκίνησε την ομιλία του με αυτό που έκαιγε όλους τους βουλευτές: το ξύλο που έφαγε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «φασίστες» και «τραμπούκους» αυτούς που επιτέθηκαν στον Κωστή Χατζηδάκη, αλλά ήταν προφανές ότι έχει αντιληφθεί πως οι βουλευτές δεν κινδυνεύουν να τις αρπάξουν μόνο απ’ αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Χατζηδάκη, αλλά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως ο ίδιος έχει μειονέκτημα έναντι των άλλων βουλευτών επειδή είναι χοντρός και δεν μπορεί να τρέξει –οπότε οι περαστικοί θα τον κάνουν τόπι στο ξύλο-, ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το αν χωράει σε ελικόπτερο ή θα μείνει μόνος του μέσα στη Βουλή –όταν θα μπουκάρει το πόπολο- και θα ανατιναχτεί σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, για να μην πέσει στα χέρια των μαζιταφάγαμε.

Πολλοί ομιλητές υποστήριξαν με πάθος πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα σώσουν τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό –με αυτόν τον καημό ζουν-, αλλά κανείς τους δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να περπατήσει ποτέ στο δρόμο χωρίς συνοδεία οπλισμένων αστυνομικών. Μάλλον, θα φοβούνται την αγάπη του κόσμου, που θα πέσει πάνω τους για να τους δείξει την ευγνωμοσύνη του.

Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, οι βουλευτές αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν ραντεβού για τις 10 Ιανουαρίου. Σε αυτές τις 18 ημέρες, όσοι δεν έχουν μεταφέρει ακόμα τα χρήματά τους και τις οικογένειές τους στο εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, ενώ οι πιο έξυπνοι θα μείνουν στο εξωτερικό και δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω. Καλή τύχη
Από:Πιτσιρίκος

11:43 μ.μ. | Posted in | Read More »

Απάντηση στον κύριο <ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ>

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει εκφράσεις αγράμματων και άξεστων επαναστατών, που σοκάρουν, βολεμένους φλώρους, κουλτουριάρηδες φιόγκους, καθωσπρέπει καναπεδάτους και «μορφωμένα» παχύδερμα. Αν θεωρείτε ότι διατρέχετε κίνδυνο να σοκαριστείτε, ή αν είστε αλλεργικοί σε αγράμματους ήρωες, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία…)

Ξεπέρασε τον εαυτό του το Παχύδερμο των Ιμίων. Αφού δεν άφησε απρόσβλητη απ τον δυσωδία του οχετού της επιλεκτικής κριτικής του, την παραμικρή ζωντανή κοινωνική ομάδα της δύστυχης Ρουσφετόβιας έπιασε στο στόμα του και τους νεκρούς ήρωες της. Και το έκανε με απόλυτα επιστημονικό τρόπο. Αυτή τη φορά χωρίς γενικεύσεις μεμονωμένων αληθειών τύπου «μαζί τα φάγαμε» ή τύπου απόδοσης του χαρακτηρισμού του «κοπρίτη» αδιακρίτως επί δικαίων και αδίκων...

Αυτή τη φορά χτύπησε με αλήθειες. Αλήθειες που τις έντυσε έντεχνα με κατάλληλη «εκφραστική χροιά» και τις έδεσε με τα δέοντα συμφραζόμενα ώστε να αποκτούν τον χαρακτήρα προσβολής...

Εξηγούμαι ξεκινώντας με ένα ερώτημα:

Είναι προσβλητικό να είσαι αγράμματος;
Η πρώτη και εύκολη απάντηση είναι ΝΑΙ!
Είναι όμως αυτή η σωστή απάντηση;

Την σωστή απάντηση μπορεί να την δώσει κανείς μόνο αν φέρει στο μυαλό του δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που τις έχουν ζήσει σχεδόν όλοι οι σημερινοί ενήλικοι Έλληνες. Αυτή του κατ' ΑΝΑΓΚΗΝ αγράμματου και εκείνη του κατ' ΕΠΙΛΟΓΗΝ αγράμματου!

Αυτή του παππού σας, της γιαγιάς σας η και των γονιών σας οι πιο μεγάλοι, που ΕΦΤΥΣΑΝ ΑΙΜΑ σε μια κοινωνία απόλυτης φτώχιας για να σας μεγαλώσουν και αυτή των σημερινών καλομαθημένων απαίδευτων κωλόπαιδων (ΟΧΙ όλων, αλλά αυτών των λίγων ή πολλών που όλοι ξέρουμε και που συναντάμε γύρω μας) που το μόνο στοιχείο που τα διαφοροποιεί απ τους κηφήνες και τα κοπρόσκυλα είναι το ότι δεν διαθέτουν υμενοειδή φτερά και ουρά.

Ναι κύριοι. Ο χαρακτηρισμός «αγράμματος» είναι τίτλος ΤΙΜΗΣ για τον παππού σας που δεν του δόθηκε η παραμικρή ευκαιρία να μορφωθεί ως παιδί και που θυσίασε την δική του ζωή ως ενήλικας στο βωμό της δικής σας προκοπής.

Ναι κυρίες μου. Ο χαρακτηρισμός «αγράμματος» είναι τίτλος ΤΙΜΗΣ για την γιαγιά σας ή την μάνα σας που μεγάλωσαν σε μια κοινωνία με τη γυναίκα στο απόλυτο περιθώριο χωρίς να μάθουν «γράμματα», και που παρ όλα αυτά σας παρέδωσαν αξιοπρεπείς και έντιμους ανθρώπους στο προσκήνιο της κοινωνίας του «μαζί τα φάγαμε»...

Ο χαρακτηρισμός αγράμματος είναι τίτλος τιμής για όλους όσους ενώ βρέθηκαν από ΑΝΑΓΚΗ να υπογράφουν με «σταυρό» σηκωναν μια ζωή έναν άλλο σταυρό, για να μπορούν οι νεώτεροι να ζουν στα πούπουλα...

Και όταν αυτοί οι νεώτεροι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ενώ τα έχουν όλα στα πόδια τους, επιλέγουν το δρόμο της αμάθειας του κηφηνισμού, ο χαρακτηρισμός μετατρέπεται σε καταπέλτη που τσακίζει δικαίως το κάλπικο και επίπλαστο δήθεν «κύρος» τους...

Αυτά τα τενεκεδόμυαλα παράσιτα είναι που συμπαρασύρουν στην απαξίωση αδίκως τους κατ ανάγκη αγράμματους που υπήρξαν πρότυπα προκοπής και κοινωνικής προσφοράς.

Γι' αυτό όσο εύκολο και δίκαιο είναι να αποκαλούμε αγράμματο τον κάθε αρχιτεμπέλαρο αμόρφωτο κοπρίτη άλλο τόσο δύσκολο και απρεπές είναι να απευθύνουμε με παρόμοια «εκφραστική χροιά» τον ίδιο χαρακτηρισμό σε κατ ανάγκη αμόρφωτους ανθρώπους με κοινωνική προσφορά...

Αυτό ήταν το ατόπημα του «μορφωμένου» Παχύδερμου των Ιμίων.

Το να φορέσει ύπουλα τον μανδύα της απαξίωσης σε Εθνικούς ήρωες μέσα από μια έντεχνα ειπωμένη αλήθεια..

Ναι κύριε εισηγητά της θεωρίας της γαλανόλευκης κουρελούς των Ιμίων...!

Ναι τρισάθλιε ικέτη του ανέμου που τον παρακάλαγες να φυσήξει λίγο παραπάνω για να παρασύρει την κουρελού και να βγεις απ' τα δύσκολα...!

Ναι. Οι ήρωες του21 ήταν αγράμματοι.

Έκαναν κοπάνα από τα φροντιστήριο και πήγαιναν για καφέ στην πλατεία!

Δεν τους δέχτηκαν τα Harvard και τα LSE που τελειώσανε οι σύγχρονοι καταστροφείς της νεοτέρας Ελλάδας...

Δεν τους δέχτηκε το Πολυτεχνείο του οποίου η περίφημη γενιά μας έφερε στο σημερινό χάλι...

Δεν έγραψαν καλά στις πανελλαδικές και έφαγαν «πόρτα» απ τα ιδρύματα μαζικής παραγωγής μορφωμένων τενεκέδων πιστοποιημένων με χαρτιά χωρίς αντίκρισμα από καθηγητάδες λογοκλέφτες και βουβούς παρατηρητές της τραγικής πραγματικότητας...

Ναι ρε ήταν αγράμματοι. Ναι ρε υπέγραφαν με «σταυρό». Επειδή όμως δεν εκτιμάς τον Σταυρό που σήκωσαν για να μπορείς εσύ να έχεις φάει μέχρι σήμερα αυτά που έφαγες, με όσους τα έφαγες, και να λες σήμερα αυτά που λες θα σου δώσω ένα δείγμα για το πώς καθάριζαν τις «μπουγάδες» τους οι αμόρφωτοι ήρωες του παρελθόντος σε σχέση με τους σημερινούς «μορφωμένους» φιόγκους του σιναφιού σου

Πάρε λοιπόν να'χεις...

«Έλα, σκατότουρκε, έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσατε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!»

Αυτή ήταν η απάντηση του αγράμματου Καραϊσκάκη στον Σιλιχταρ Μποδα απεσταλμένο απ τον αρχηγό της Τουρκικής στρατιάς των Τρικάλων με εντολή να ζητήσει απ τον Έλληνα ήρωα να συνθηκολογήσει!

Και εγώ ρωτάω: Αν στη θέση του Καραϊσκάκη ήταν κάποιος μορφωμένος ανελλήνιστος και παγκόσμιος στοχαστής, πρωθυπουργός της δύστυχης Ρουσφετόβιας και στη θέση του Τούρκου κάποιος ονόματι Ταγιπ Πασσας και η συνάντηση γινόταν στο Ερζερουμ τι θα έλεγε άραγε ο μορφωμένος «στοχαστής»;
(λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι δεν μπορεί να αρθρώσει Ελληνική λέξη σε μια απλή πρόταση).

Αν υποθέσω ότι θα έλεγε «Ο Ταγιπ Πασσας είναι φίλος και καρντάσι γεμάτος Ντομπροσύνη…» θα πέσω μέσα;

Και το κυριότερο αν έχω πέσει μέσα και το έλεγε σε ποσά χρόνια θα είχαμε απελευθερωθεί;
Ε Ραγιαδες Ραγιάδεε; Σε πόσα;

Πάρε και άλλο να'χεις...

"Εμένα η μάνα μου έφαγε ισα με σαράντα χιλιάδες ψωλές μέχρι να με γεννήσει"... Αυτή ήταν η απάντηση του αγράμματου Καραϊσκάκη στις ειρωνείες και στο χαρακτηρισμό του «μούλου» που του απέδιδαν επειδή ήταν νόθος γιός καλόγριας. Με βουλοκέρι το βουλώσανε οι μάγκες!

Και εγώ ρωτάω: Αν στην θέση του ήταν κάποιο μορφωμένο παχύδερμο της κυβέρνησης της Ρουσφετόβιας που τον μέμφονταν για την παρέλαση της κόρης του όχι απο μία όχι από δυο αλλά από τρεις θέσεις του Δημοσίου τους εις βάρος των «μουλικων» του απλού κοσμάκη τι άραγε θα απαντούσε το καθωσπρέπει μορφωμένο παχύδερμο;

Να υποθέσω πως θα λεγε ότι «Όλα έγιναν νόμιμα»;
Και αν το έλεγε πόσες χιλιάδες ψ… (στα δικά μου βάζω «μπιπ».
Μόνο του Γίγαντα Καραϊσκάκη μεταφέρω αυτούσια τα λεγόμενά του) θα πρέπει να συνεχίσουν να τρώνε τα «μούλικα» του κοσμάκη, απ τους «γραμματιζούμενους» ισχυρούς μέχρι να γευτούν αυτό που λέμε αξιοκρατία;

Ναι ρε, οι επαναστάτες ήταν και αγράμματοι και αδαείς. Γι' αυτό ρε έβαζαν την ελευθερία πάνω απ τη ζωούλα τους και κάνανε πλάκα και στον ίδιο το θάνατο...

«Αν ζήσω, θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε μας άν ψοφήσω, ε, τότε κλάστε μου τον πούτζον».

Αυτά έλεγε ο αδαής Γεώργιος Καραισκάκης όντας βαρύτατα χτυπημένος από τουρκικό βόλι λίγο πριν ξεψυχήσει...

Φαντάζεστε σημερινό παχύδερμο απ αυτούς που λένε στους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ της Ρουσφετόβιας «Δε γ… πρωί πρωί» να βρίσκεται στη θέση του αγράμματου ήρωα;

Ναι ρε, οι επαναστάτες ήταν και αγράμματοι και αδαείς. Γι' αυτό δεν συμβουλευτήκαν ούτε μαθηματική λογική ούτε καν την κοινή λογική των ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΚΙΟΤΗΔΩΝ που θέλει τους λίγους να κάνουν τουμπεκί μπροστά στους πολλούς...

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι ήμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε, "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιτοκάραβα βατσέλα", αλλά, ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας... και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμεν σ' αυτό το σκοπό και κάναμεν την επανάσταση.»
(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Ομιλία στην Πνυκα το 1838)

Ναι ρε οι επαναστάτες ήταν αγράμματοι αλλά είχαν την ψυχή και τα κότσια αφού μας ελευθέρωσαν να ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ για τον τίτλο τιμής του αγράμματου κατ ανάγκη που η ζωή αναγκαστικά τους χάρισε

«Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε στους καφενέδες και στα μπιλιάρδα. Να δοθήτε εις τας σπουδάς σας και καλλίτερα να κοπιάσετε ολίγον, δυο και τρεις χρόνους και να ζήσετε ελεύθεροι στο επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσερις-πέντε χρόνους τη νεότητά σας και να μείνετε αγράμματοι, να σκλαβωθείτε εις τα γεράματά σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντοτέρων και κατά την παροιμία "μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε". Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μη γενεί σκεπάρνι μόνο για το άτομό σας, μα να κοιτάζει το καλό της κοινότητας, γιατί μέσα στο καλό αυτό βρίσκεται και το δικό σας.

Εγώ παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξαιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και διά τούτο σας ζητώ συγχώρεση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοί σας…»
(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Ομιλία στην Πνυκα το 1838)

Αλήθεια τα μορφωμένα παχύδερμα του σήμερα που εκχωρούν ξεδιάντροπα την εθνική κυριαρχία που παρέλαβαν έτοιμη απ τους αγράμματους ήρωες που απαξιώνουν, θα ζητήσουν ποτέ έστω και μια τυπική συγγνώμη;;;

Τέτοια «μόρφωση» να την χαίρεστε αξιότιμε κύριε ΜαζιΤαΦαγαμε…
Με τέτοιους μορφωμένους «ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ»! (Θ. Κολοκοτρώνης! )

Από: kafeneio-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_9507.html

7:46 μ.μ. | Posted in | Read More »

Πόσο κοστίζει να αγοράσει κανείς το facebook;

10:01 μ.μ. | Posted in | Read More »

Η οικονομική κρίση της Ελλάδας το 1893 δεν έγινε μάθημα

Η πτώχευση του Χαριλάου Τρικούπη, τα «τρύπια» δημοσιονομικά, οι εξαρτήσεις από τον διεθνή παράγοντα, τα λάθη και τα πάθη της πολιτικής σκηνής. Μια ιστορία τραγικά όμοια με την σημερινή εποχή. Τα golden boys -τότε τα αποκαλούσαν χρυσοκάνθαρους- και το ΔΝΤ ήταν η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή. Οι Τροϊκανοί (τότε ήταν Αμερική, Γαλλία, Αγγλία) έκοβαν βόλτα στο κέντρο των Αθηνών και αργότερα κεντρικοί οδοί ελάμβαναν το όνομα τους.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε μία σύντομη ιστορική επισκόπηση γραμμένη το 1996

9:04 μ.μ. | Posted in | Read More »

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά

Πρέπει κατ' αρχάς να λεχθεί ότι οι αρχαίοι Ελληνες δεν φαίνεται να εόρταζαν την Πρωτοχρονιά. Γι' αυτούς μεγαλύτερη σημασία είχε η αρχή κάθε μήνα. Στην Αθήνα, ωστόσο, μια επιγραφική μαρτυρία μάς πληροφορεί για μια θρησκευτική τελετή που γινόταν στην αρχή του νέου έτους ή, σωστότερα, την τελευταία ημέρα του απερχομένου, αφορούσε όμως περιορισμένο αριθμό ατόμων. Επρόκειτο για μια θυσία των απερχόμενων αξιωματούχων στον Δία Σωτήρα και την Αθηνά Σωτείρα και απέβλεπε στην εξασφάλιση της εύνοιας των θεών αυτών για τη νέα χρονιά.
Μόλις στα ρωμαϊκά χρόνια και κάτω από την επίδραση της ίδιας της Ρώμης άρχισε ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς, ο οποίος επεκτάθηκε σε όλη την επικράτεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επομένως και στον ελληνικό χώρο.Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Αναλυτικά οι αντιστοιχίες αρχαιοελληνικού και σύγχρονου ημερολογίου:

Εκατομβαίων (30 ημέρες) 16 Ιουλίου - 15 Αυγούστου
Μεταγειτνιών (29 ημέρες) 16 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου
Βοηοδρομιών (30 ημέρες) 16 Σεπτεμβρίου - 15 Οκτωβρίου
Πυανεψιών (29 ημέρες) 16 Οκτωβρίου - 15 Νοεμβρίου
Μαιμακτηριών (30 ημέρες) 16 Νοεμβρίου - 15 Δεκεμβρίου
Ποσειδεών (29 ημέρες) 16 Δεκεμβρίου - 15 Ιανουαρίου
Γαμηλιών (30 ημέρες) 16 Ιανουαρίου - 15 Φεβρουαρίου
Ανθεστηριών (29 ημέρες) 16 Φεβρουαρίου - 15 Μαρτίου
Ελαφηβολιών (30 ημέρες) 16 Μαρτίου - 15 Απριλίου
Μουνιχιών (29 ημέρες) 16 Απριλίου - 15 Μαϊου
Θαργηλιών (30 ημέρες) 16 Μαϊου - 15 Ιουνίου
Σκιροφοριών (29 ημέρες) 16 Ιουνίου - 15 Ιουλίου

8:39 μ.μ. | Posted in | Read More »

Τένις πάνω στη θάλασσα ..γίνεται;

Οι διάσημοι τενίστες Rafael Nadal και ο Roger Federer αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσουν την έναρξη του 2011 ATP World Tour season στο Qatar ExxonMobil Open είναι να παίξουν τένις πάνω σε μια πλωτό γήπεδο στη μέση της λιμνοθάλασσας του κόλπου Doha Bay.

9:37 μ.μ. | Posted in | Read More »

Το χανιώτικο κρασί αποκτά προστασία

Ο Υφυπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και  Τροφίμων, Ιωάννης  Κουτσούκος, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα οινοπαραγωγικών φορέων υπέγραψε μια σειρά αποφάσεων με τις οποίες οι οίνοι που παράγονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας δικαιούνται να κυκλοφορούν με την ένδειξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).
Συγκεκριμένα αναγνωρίσθηκαν οι οίνοι με την ονομασία:
1) Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη Χανιά
2) Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη Ρέθυμνο
3) Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη Ελασσόνα
4) Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη Καβάλα
5) Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη Θάσος
6) Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη Ζάκυνθος
7) Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη Λέσβος
8) Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη Σέρρες
Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι:
«Η βούληση και η πολιτική μας για την καθιέρωση και τη στήριξη των προϊόντων της ελληνικής γης που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους είναι ξεκάθαρη και σταθερή.
Ο οίνος όπως και κάθε άλλο αγροτικό προϊόν που διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία εξαρτώνται από τον τόπο (κλίμα και έδαφος), την ποικιλία και τη μέθοδο παραγωγής του, αξίζει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή καταξίωση και προτίμηση από το καταναλωτικό κοινό.
Η αναγνώριση και η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων προσδίδει στους συγκεκριμένους οίνους μια ‘‘ταυτότητα’’ συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγής τους, μεγαλύτερη εμπορική αξία και ταυτόχρονα αποτελεί διαβατήριο για την εγχώρια και διεθνή αγορά.
Η προώθηση και προβολή των επώνυμων και ποιοτικά αναβαθμισμένων οίνων και ιδιαίτερα των οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο των προσπαθειών μας για προστιθέμενη αξία στο προϊόν και αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του. Για την προστασία και ενημέρωση των καταναλωτών, όλοι οι αναγνωρισμένοι οίνοι ως Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε., καθώς και οι σχετικές αποφάσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων/Διεύθυνση μεταποίησης/ Τομέας Οίνος.»
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το ΦΕΚ για τα Χανιά και τις σχετικές προϋποθέσεις.

8:08 μ.μ. | Posted in | Read More »

Δελτίο τιμών λαχαναγοράς 5 Ιαν

Δελτίο τιμών Λαχαναγοράς Αθήνας Τετ 5 Ιαν 2011
Λ Α Χ Α Ν Ι Κ ΑΕΞΤΡΑΙΙΙΕπικρατούσα
Τιμή
Αντίστoιχη           Περσινή ΕπικρατούσαΑντίστoιχη   Προηγουμένης Εβδoμάδας
Επικρατούσα
Αγγούρια (το ζευγάρι)0,35-0,500,20-0,250,400,800,45
Ανιθος - Μαϊδανός δεμ. Μικρα0,20-0,300,250,250,25
Καρότα0,40-0,550,30-0,350,450,400,45
Κολοκύθια0,70-1,000,40-0,600,751,101,10
Κουνουπίδια0.50-0.700.30-0.400,600,600,60
Κρεμμύδια ξερά0,46-0,520,480,540,48
Κρεμμυδάκια φρέσκα0,50-0,700,30-0,400,600,600,60
Λάχανα0,25-0,350,300,250,30
Μαρούλια0,40-0,500,20-0,300,450,350,50
Μελιτζάνες Φλάσκες0,60-0,800,40-0,500,701,001,10
Μπρόκολα0,80-1,000,50-0,700,900,701,20
Πατάτες  0,45-0,620,25-0,400,500,500,50
Πατζάρια0,40-0,500,450,400,45
Πιπεριές χονδρές 0,80-1,000,50-0,700,901,001,00
Πιπερίες μακριές γλυκές1,00-1,200,70-0,801,10-1,20
Πράσσα εγχωρια0,60-0,800,40-0,500,700,600,55
Ραδίκια Ημερα - Ιταλικά0,40-0,600,500,450,50
Σέλινο0,60-0,750,40-0,500,700,600,70
Σπανάκι0,40-0,600,500,550,60
Σκόρδα το κομμάτι0,25-0,350,14-0,180,300,220,30
Σκόρδα εισαγωγής το κιλό3,00-3,503,30-3,30
Τομάτες0,70-1,000,50-0,600,801,001,40
ΦΡΟΥΤΑΕΞΤΡΑΙΙΙΕπικρατούσα
Τιμή
Αντίστoιχη           Περσινή ΕπικρατούσαΑντίστoιχη   Προηγουμένης Εβδoμάδας
Επικρατούσα
Ακτινιδια εγχωρια0,80-1,201,000,801,00
Αχλάδια Κρυσταλια1,50-1,601,00-1,400,60-0,901,201,301,20
Αχλάδια Αμπατε Φετελ1,90-2,001,50-1,801,701,401,70
Κάστανα3,50-4,002,80-3,401,80-2,503,002,803,00
Κυδώνια1,00-1,300,70-0,801,201,001,20
Λεμόνια 0,50-0,600,40-0,450,500,600,50
Μανταρίνια Κλημεντινες0,50-0,700,30-0,400,600,600,60
Μανταρίνια κοινα0,60-0,800,40-0,500,700,800,75
Μήλα Σταρκιν  Ντελισιους1,20-1,300,60-1,000,30-0,500,700,700,80
Μήλα Γκολντεν Ντελισιους1,00-1,100,60-0,900,40-0,500,70-0,70
Μήλα Γκραννυ Σμιθ0,60-0,900,40-0,500,70-0,70
Μπανάνες0,90-1,251,101,101,10
Πορτοκάλια Ομφαλοφόρα0,55-0,600,35-0,500,20-0,250,400,400,45
Ρόδια2,70-3,001,70-2,302,002,002,00




Δελτίο τιμών Λαχαναγοράς Θεσσαλονικής Τετ 5 Ιαν 2011

ΠΡΟΪΟΝΤΑExtra ποιότηταΑ' ποιότηταΒ' ποιότηταΕπικρατέστερη τιμήΕπικρατέστερη τιμή προηγούμενης εβδομάδας Αντίστοιχη περσινή επικρατέστερη τιμή Ποσοστό διατεθείσας ποσότητας
ΛΑΧΑΝΙΚΑ%
Αγγουράκια (ζευγάρι)0,35 - 0,600,25 - 0,300,350,600,8055
Αγγουράκια κνωσσού (κιλό)1,500,70 - 1,000,50 - 0,600,800,801,1065
Ανιθος - Μαϊδανός δεμ. μικ.0,30 - 0,400,20 - 0,250,300,300,2575
Αντίδια 0,80 - 1,000,60 - 0,700,800,800,5070
Καρότα0,55 - 0,700,40 - 0,500,600,600,5060
Κολοκυθάκια 1,00 - 1,200,70 - 0,901,001,001,1075
Κουνουπίδια0,80 - 1,200,60 - 0,700,901,000,5580
Κρεμμυδάκια νωπά δεμ.0,40 - 0,450,30 - 0,350,400,350,3560
Κρεμμύδια0,43 - 0,500,37 - 0,410,450,450,5360
Λάχανα 0,30 - 0,400,20 - 0,250,300,300,2565
Λάχανα κόκκινα0,40 - 0,500,400,400,4060
Μελιτζάνες μακρύκαρπες1,50 - 2,001,20 - 1,401,701,501,5085
Μελιτζάνες φλάσκες0,90 - 1,100,60 - 0,800,901,301,1080
Μαρούλια1,10 - 1,500,80 - 1,001,201,100,7565
Μπρόκολα 1,00 - 1,500,80 - 0,901,201,200,5580
Πατάτες 0,40 - 0,500,35 - 0,380,420,420,4660
Παντζάρια0,70 - 0,800,50 - 0,600,700,550,5085
Πιπεριές μακρύκαρπες1,10 - 1,400,80 - 0,901,201,301,1075
Πιπεριές χονδρόκαρπες1,00 - 1,200,70 - 0,901,001,100,9070
Πιπεριές φλωρίνης2,30 - 2,602,00 - 2,202,301,901,5085
Πιπεριές (χρωματιστές) 2,00 - 2,502,202,200,0055
Πιπεριές τσούσκες τμχ.0,07 - 0,110,05 - 0,060,080,080,1460
Πράσα0,70 - 0,800,50 - 0,600,700,800,7580
Ρεπάνια0,40 - 0,500,450,450,4560
Ρόκα δεμ. μικρό0,40 - 0,600,500,400,4090
Σαλάτες1,30 - 1,501,00 - 1,201,301,500,7585
Σέλινο1,00 - 1,300,70 - 0,901,101,101,0080
Σκόρδα 3,60 - 4,003,00 - 3,503,703,702,2060
Σπανάκι0,80 - 1,000,60 - 0,700,800,700,7075
Τομάτες0,80 - 1,200,50 - 0,700,901,600,9060
Χόρτα (ζωχοί)1,30 - 1,701,501,300,9090
ΣΥΝΟΛΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΡΟΪΟΝΤΑExtra ποιότηταΑ' ποιότηταΒ' ποιότηταΕπικρατέστερη τιμήΕπικρατέστερη τιμή προηγούμενης εβδομάδας Αντίστοιχη περσινή επικρατέστερη τιμή Ποσοστό διατεθείσας ποσότητας
ΦΡΟΥΤΑ%
Ακτινίδια 1,00 - 1,300,60 - 0,801,001,001,0065
Αβοκάντο1,80 - 2,001,50 - 1,701,901,901,6055
Ανανάς1,20 - 1,501,301,301,2050
Αχλάδια αμπάτε φέτελ1,75 - 2,001,50 - 1,651,801,800,0060
Αχλάδια κρυστάλια1,20 - 1,800,70 - 1,001,501,501,4055
Γκρέϊπ  φρούτ0,80 - 1,000,900,900,8560
Δαμάσκηνα2,001,00 - 1,500,70 - 0,901,101,101,2055
Κάστανα2,40 - 3,501,00 - 2,002,802,802,2060
Κυδώνια1,501,00 - 1,300,80 - 0,901,101,101,0065
Λεμόνια0,80 - 1,000,50 - 0,700,800,800,7070
Μανταρίνια0,55 - 0,850,35 - 0,450,600,650,6565
Μήλα 0,90 - 1,400,60 - 0,801,001,001,0055
Μπανάνες1,10 - 1,350,80 - 1,001,201,201,2060
Πορτοκάλια 1,200,70 - 1,000,50 - 0,600,750,750,7065
Ρόδια2,301,30 - 1,800,80 - 1,101,401,401,5060
Φράουλες4,00 - 5,004,500,000,0060
ΣΥΝΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ  
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ  ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ%
Αγγουράκι2,302,302,8050
Καρότα1,901,901,5550
Κρεμμύδια1,901,901,6550
Τομάτες2,102,102,4050
Λεμόνια2,202,202,35
Πατάτες1,401,401,3050
Μελιτζάνες2,402,400,0050
ΦΡΟΥΤΑ%
Αχλάδια2,202,200,0040
Ακτινίδια1,401,401,30
Μήλα 2,202,200,0060
Πορτοκάλια 1,301,301,4050
Μπανάνες2,402,402,1050



Τιμές Δημοπρατηρίου Ιεράπετρας Τετ 5 Ιαν 2011
ΠΡΟΪΟΝΠΟΙΟΤΗΤΑΚΑΤΩΤΕΡΗΑΝΩΤΕΡΗ
ΑΓΓΟΥΡΙ ΟΔ ΕΣΩΤ.Α0,090,09
ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΣΩΤ.Α0,140,14
ΚΑΥΤΕΡΟ Α0,040,06
ΚΑΥΤΕΡΟ Β0,410,45
ΚΑΥΤΕΡΟ ΤΕΜ.Α0,050,05
ΚΕΡΑΤΟΑ0,70,71
ΚΕΡΑΤΟ Β0,320,32
ΚΕΡΑΤΟ ΟΔΠΑ0,70,72
ΚΕΡΑΤΟ ΟΔΠΕΣΩΤ0,470,49
ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤ0,470,49
ΚΕΡΑΤΟΚΟΚΚΙΝΟ0,330,33
ΚΝΩΣΣΙΤΙΚΟΑ0,420,42
ΚΝΩΣΣΙΤΙΚΟ ΟΔΑ0,560,56
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΟΔΠ ΤΣΑΚΩΝΙΚΗΑ0,840,84
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΒ0,140,14
ΝΤΟΛΜΑΣΒ0,170,22
ΝΤΟΛΜΑΣ ΟΔΠΑ0,580,65
ΤΟΜΑΤΑΑ0,60,98
ΤΟΜΑΤΑΨΙΛΗ0,360,44
ΤΟΜΑΤΑΒ0,120,12
ΤΟΜΑΤΑ ΟΔΑ0,720,72
ΦΛΑΣΚΑ Α0,620,79
ΦΛΑΣΚΑΒ0,130,13
ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠΑΤΗ0,930,93
ΦΛΑΣΚΑ ΟΔΠΑ0,50,5
ΦΛΩΡΙΝΗΣ Β0,690,69
ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΟΔΠΑ1,681,71

6:12 μ.μ. | Posted in | Read More »